Hasiči museli dvakrát vyprošťovat auto z potoka

Neděle, 24. 7. 2016, 17:23 - OSTRAVA - Dvakrát během tohoto víkendu museli hasiči v našem kraji vyjet k menšímu vodnímu toku, aby odtud vyprostili havarované vozidlo. Nejprve v soboru odpoledne do Města Albrechtic, kde ležel přímo v potoce vedle silnice Volkswagen Passat, podruhé v neděli do Karviné - Nového Města, kde visela dodávka Renault Master na betonovém břehu nad potokem.

U obou úspěšných zásahů pomáhala speciální technika, na Krnovsku vyprošťovací speciál a v Karviné automobilový jeřáb. Hasičům se vždy podařilo zamezit úniku provozních kapalin do vodního toku. Obě nehody si vyžádaly vždy zranění jednoho člověka.

V sobotu, krátce před třetí hodinou odpoledne, bylo operační středisko hasičů informováno o nehodě VW Passatu, který skončil na okraji Města Albrechtic v potoce na levém boku.

Do karvinské Bohumínské ulice vyjela jednotka ze stanice v Karviné v neděli krátce po půl čtvrté ráno. Pravým předním kolem tam visela dodávka Renault Master z betonové zídky, zpevňující břeh potoka. Hasiči museli odřezat poničená svodidla, auto vyprostil automobilový jeřáb. Řidič dodávky s poraněným kotníkem odmítal ošetření.







redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky