Hasiči likvidovali požáry které způsobily škodu v desítkách milionů

požár pekárny v Ostravě - Martinově
požár pekárny v Ostravě - Martinově
Pondělí, 26. 9. 2016, 8:46 - OSTRAVA - Osm jednotek hasičů zasahovalo v noci na pondělí u požáru velké pekárny v Ostravě-Martinově. Hořet začalo po výbuchu kotle. Zraněn byl jeden člověk. Předběžná škoda byla odhadnuta na 30 milionů korun.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v neděli krátce po půl jedenácté v noci. Hořela polovina ploché střechy objektu o půdorysu 70 x 50 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za necelé dvě hodiny, když používali i výškovou techniku, dalších několik desítek minut jim zabralo dohašování. Do budovy je zakázáno vstupovat kvůli vychýlené zdi, na místo požáru bude proto povolán statik.

Další požár se škodou v desítkách milionů korun likvidovali hasiči v Kopřivnici, kde začalo hořet ve Štefánikově ulici obchodní centrum. To hořelo v neděli odpoledne a předběžná škoda byla odhadnuta na 50 milionů korun. U tohoto požáru zasahovalo 17 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.



O půlnoci se většina jednotek hasičů mohla vrátit na své základny, když byl požár téměř dohašen. Požářiště hlídala v noci jednotka dobrovolných hasičů Kopřivnice a Policie ČR. V pondělí ráno na ještě přijely tři jednotky dobrovolných hasičů z Kopřivnice, Studénky a Starého Jičína, které budou pokračovat v posledních dohašovacích pracích.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky