Hasiči čerpali po deštích vodu. Hlavně v Kopřivnici

ilustrační foto
ilustrační foto
Úterý, 31. 5. 2016, 21:57 - OSTRAVA - Nejméně ke třem desítkám čerpání vody vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji mezi šestou a osmou hodinou večer. Většina zásahů byla v Kopřivnici a okolí. Vše se obešlo bez zranění i větších materiálních škod. Šlo hlavně o čerpání z bytových i nebytových prostor, sklepů, obchodů i hotelů.

Evidováno je v Moravskoslezském kraji zatím celkem 30 zásahů, z toho dvě desítky do města Kopřivnice, kde také pomáhá osm jednotek dobrovolných hasičů z Ostravy. Podle odhadu zdejšího velitele zásahu bylo kolem osmé hodiny večerní zásahů mnohem více, ale zatím není čas je počítat. Využití ostravských jednotek je velmi potřebné.

Sedm výjezdů bylo do osmé večer na Bruntálsku a dva na Opavsku. Zbytek kraje byl zatím od čerpání vody ušetřen.

V kopřivnické hasičské zbrojnici se sešel v úterý v podvečer řídící štáb, který bude organizovat čerpání vody. Zde se také shromažďují požadavky lidí kteří potřebují pomoc. Hasiči společně se starostou a místostarostou Kopřivnice určují priority, kam se vyjede nejdříve.

Hladina řeky Lubina dosáhla v Petřvaldu na první povodňový stupeň, není vyloučeno další zvedání hladiny. Stromy zatím nikde nepadají.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky