Hasiči během dvou dní zasahovali u tří desítek nehod

Čtvrtek, 2. 2. 2017, 15:15 - OSTRAVA - Celkem k devětadvaceti dopravním nehodám vyjížděli od středečního rána do čtvrtečního dopoledne profesionální hasiči na různá místa Moravskoslezského kraje, kde především řešili následky sněžení. Na některých místech jim vydatně vypomáhaly jednotky dobrovolných hasičů. Šlo především o vyprošťování či odtahování nákladních, dodávkových a osobních vozidel z příkopů, svodidel, plotů i potoka. Většina nehod se obešla bez zranění.

Jen od středeční půlnoci do čtvrteční 14. hodiny to bylo deset nehod. Za oba zmíněné dny hasiči vyjeli k 10 nehodám na Frýdecko - Místecku, k pěti do Ostravy, ke čtyřem na Novojičínsko a Karvinsko a ke třem na Bruntálsko a Opavsko.

Ve čtvrtek, před šestou hodinou ráno, vyjela těžká technika ze stanice v Ostravě - Zábřehu vyprošťovat linkový autobus ze zasněženého příkopu v Kyjovicích na Opavsku.

Nehoda se obešla bez zranění, při příjezdu hasičů již byl autobus prázdný, levým předním kolem visel ve vzduchu. Hasiči jej vyprostili bez poškození.

Před osmou hodinou ranní vyjely dvě jednotky na dálnici D48, kde u Horních Tošanovic skončil osobní automobil Škoda Fabia v pletivovém plotě mezi silnicí a polem. Řidičku odvezl do nemocnice její příbuzný. Hasiči zkontrolovali, zda neunikají provozní kapaliny a nehrozí požár.

Po hodině museli přejet jen o několik kilometrů dálnice D48 blíž Frýdku-Místku do Dobratic, kde skončil osobní automobil ve svodidlech. Nikdo nebyl zraněn a z auta neunikaly žádné provozní kapaliny.

Čtvrt hodiny po čtvrtečním poledni vyjely tři jednotky hasičů do Fulneku, místní části Vlkovice, kde skončil skříňový nákladní automobil Iveco kabinou na boku v potoce.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky