Grand Prix PEPA Opava 2016 se uskuteční již tuto sobotu

foto: www.pepasport.cz
foto: www.pepasport.cz
Čtvrtek, 27. 10. 2016, 5:56 - OPAVA - Osmatřicátý ročník Grand Prix PEPA Opava se uskuteční již tuto sobotu. Nejprestižnější soutěž svého druhu ve střední Evropě se bude konat nejen ve Slezském divadle, ale i v obchodním centru Breda&Weinstein, či v ulicích města. Čeká se účast několika stovek závodníků.

„Myslím si, že nás čeká velmi silný a atraktivní ročník. V kulturistické části se představí hned několik mistrů Evropy či světa,“ řekl organizátor soutěže Stanislav Pešát s tím, že se zatím přihlásili borci z Chorvatska, Slovinska, Slovenska, Polska, Rakouska, Ukrajiny, Litvy či Česka a vzhledem k tomu, že je soutěž stále ještě otevřená, počítá se i s dalšími státy.

Grand Prix PEPA Opava však už dávno není jen o kulturistice. I letos se v rámci doprovodného sportovního víkendu představí celá řada atraktivních sportů. A do řady z nich se budou moci zapojit i běžní Opavané. „Mým velkým snem bylo, aby si lidé mohli vyzkoušet i třeba méně známé či neobvyklé sporty. Každý rok se snažíme vymyslet několik novinek a ani letos tomu nebude jinak. Jsem moc rád, že Opavané na sportovní víkend chodí a že máme výborné ohlasy,“ uvedl Pešát.

Jednou z novinek bude závod na koloběžkách na trase 3 km. Chybět nebudou ani tradiční běhy až na 10 km centrem města či běh pro maminky s kočárky na kratší vzdálenosti. Atraktivní program je nachystán i v OC Breda&Weinstein. Kromě už tradičního orientačního běhu to budou soutěže strongmenů, v páce, přetahované či streetworkistů. Připraven je i turnaj v ping-pongu či velmi zajímavé překvapení. Sportovní víkend se uskuteční v sobotu 29. října od 10 hodin v centru Berda&Weinstein, ve stejnou dobu začíná i program v divadle. Finále je v plánu od 16 hodin. Bližší informace najdete na www.pepasport.cz.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky