Gang vyděračů byl odhalen

Středa, 20. 1. 2016, 11:35 - FRÝDEK - MÍSTEK - Frýdeckomístečtí kriminalisté odhalili a dopadli skupinu pěti mužů, kteří podvedli a vydírali seniora z Frýdku - Místku.

Pětice mužů, ve věku od třiceti čtyř do pětapadesáti let, se od poloviny roku 2014 zaměřila na pětasedmdesátiletého seniora, kterému přislíbili opravu hrobky.

Od té doby muže opakovaně navštěvovali, podváděli a vydírali pod různými smyšlenými záminkami. Jednalo se zejména o údajné provádění oprav a atestací jeho hrobky. Zašli až tak daleko, že když poškozený muž již nechtěl dále platit, hrozili mu smyšleným zatčením. Za tímto účelem se jeden ze spolupachatelů dokonce vydával za kriminalistu a poškozenému seniorovi hrozil „žalářem“. Neustálými návštěvami, vyhrožováním, psychickým nátlakem a hrozbou vězením, od bezbranného muže vylákali celkovou částku ve výši 1.600.000 korun.

Až koncem loňského roku se podvedený a zdrcený senior obrátil na Policii České republiky. Po té vzaly věci rychlý spád. Při další návštěvě podvodníků, už na ně nečekal jen bezmocný důchodce, nýbrž tým policistů Zásahové jednotky z Ostravy.

Než se zločinci nadáli, byli zadrženi, spoutáni a převezeni do budovy policie, kde proběhly další úkony trestního řízení. Postupným šetřením, pak byla trestná činnost všem pěti pachatelům prokázána. Na dvojici hlavních organizátorů kauzy byla uvalena vazba. Zbylí pachatelé jsou stíháni na svobodě.

Nyní probíhá vyšetřovánía obviněným mužům hrozí za zločiny podvod a vydírání trest v odnětí svobody až na osm let.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky