Elektrický proud zasáhl muže a těžce ho zranil

Čtvrtek, 17. 8. 2017, 4:15 - OSTRAVICE - Ve středu krátce před polednem přijalo zdravotnické operační středisko informaci o úrazu muže elektrickým proudem v Ostravici. Na místo události vyjela zdravotnická posádka z Frýdlantu nad Ostravicí a vzlétl vrtulník s lékařem z Ostravy. První záchranáři byli na místě události za šest minut od převzetí výzvy.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl: "Svědkové události zahájili srdeční masáž, potřebné instrukce jim do příjezdu prvních záchranářů předávala operátorka národního čísla tísňového volání 155 za využití postupů telefonicky asistované neodkladné resuscitace (TANR).

Zdravotnická posádka po napojení pacienta na monitor zjistila poruchu srdečního rytmu, provedla defibrilační výboj a pokračovala v oživování. Činnost pacientova srdce se podařilo obnovit a zraněný muž se postupně probral k vědomí. Po podání léků a ošetření popálenin od elektrického proudu byl jednačtyřicetiletý muž letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě a předán do péče personálu na oddělení urgentního příjmu." řekl mluvčí na závěr.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky