Elektrárna Dětmarovice je pro pracovníky bezpečná

Pondělí, 24. 10. 2016, 10:14 - DĚTMAROVICE - Elektrárna Dětmarovice letos podruhé uspěla v programu zabývajícím se bezpečností práce. Šéf elektrárny Vlastimír Kontrik si tak mohl z rukou ministryně práce a sociálních věcí Jany Marksové a generálního inspektora Státního úřadu inspekce práce Rudolfa Hahna převzít v Kaiserštejnském paláci v Praze osvědčení „Bezpečný podnik“. Získání titulu opět potvrdilo, že Skupina ČEZ řadí bezpečnost svých zaměstnanců mezi klíčové priority.

Kromě dětmarovické elektrárny získaly ocenění také další firmy ze Skupiny ČEZ: mateřská společnost ČEZ, ČEZ Distribuční služby a Energocentrum Vítkovice.

„Elektrárna Dětmarovice získala tento titul již podruhé. Je to známkou odpovědného přístupu všech pracovníků k oblasti bezpečnosti práce a současně závazkem pro další období. Zároveň se chceme více zaměřit i na bezpečnost u dodavatelských firem, které pracují v našich areálech,“ řekl generální ředitel Elektrárny Dětmarovice Vlastimír Kontrik.

Na ověřování splnění požadavků programu se podílely orgány státní správy - Česká inspekce životního prostředí, krajské hygienická stanice, hasičské záchranné sbory a oblastní inspektoráty práce.

Program Bezpečný podnik je jedním ze způsobů, jak implementovat systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci do celkového managementu a docílit tak vyšší úrovně bezpečnosti a ochrany zdraví.

Program byl vyhlášen Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky a Státním úřadem inspekce práce již v roce 1996. Držitel ocenění je povinen, kromě jiného, provést každoročně kompletní vnitřní audit.

Oblastní inspektorát práce u oceněného právního subjektu po dobu platnosti certifikátu provádí namátkovou prověrku, která je zaměřena zejména na změny, které nastaly buď v podmínkách hodnocení, nebo které proběhly za uplynulé období v právním subjektu. Ocenění se uděluje každý rok s platností po dobu tří let, a to podnikům, které splnily podmínky programu. V České republice se prokazuje platným osvědčením Bezpečný podnik 81 společností.



Vlastimír Kontrik - druhý zleva

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky