Dva požáry na Opavsku se statisícovými škodami

Úterý, 28. 6. 2016, 16:52 - OPAVSKO - Ke dvěma požárům – fritézy v opavském bistru a nákladního automobilu MAN v Březové-Lesních Albrechticích - vyjížděli hasiči na Opavsku v úterý 28. 6. dopoledne. První způsobil předběžně odhadovanou škodou 240 tisíc korun, druhý 400 tisíc korun. Oba se obešly bez zranění.

K požáru fritézy v opavském bistru v Krnovské ulici (kvůli její technické poruše) vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Opavě dvěma vozidly v úterý po půl šesté ráno. Oheň dostali hasiči pod kontrolu a uhasili během čtvrt hodiny. Velkou škodu způsobil kouř, který znehodnotil potraviny, uložené v bistru.

O požáru nákladního vozidla MAN, které vezlo kamenivo, bylo operační středisko hasičů informováno o půl jedenácté dopoledne. Do Lesních Albrechtic vyjely celkem 4 jednotky hasičů - dvě jednotky HZS MSK (ze stanic v Opavě a Vítkově), společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Hradec nad Moravicí a Březová-Lesní Albrechtice.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu za sedm minut, téměř půl hodiny jim zabralo dohašování. Oheň, který vznikl po technické závadě na motoru, stačil zničit kabinu vozidla.

 

 

« zpět do rubriky