Druhý ročník Dne zdraví navštívilo téměř sto lidí

Středa, 24. 5. 2017, 8:45 - FRÝDEK – MÍSTEK - Necelou stovku návštěvníků preventivně vyšetřili zdravotníci Nemocnice ve Frýdku-Místku na Dni zdraví, který nemocnice připravila pro veřejnost ve svých prostorách.

Na deseti stanovištích si návštěvníci mohli nechat změřit krevní tlak nebo hladinu cukru v krvi, nechat si odebrat krev na vyšetření hladiny cholesterolu a prostatického specifického antigenu anebo změřit nitrooční tlak. Nechyběla ani gastroenterologická onkologická prevence s nabídkou orientačního vyšetření okultního krvácení.

„Den zdraví a ošetřovatelství pořádáme tento rok podruhé,“ uvedla Jarmila Dostálová, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči. „Letos přibyly také ukázky oživovacích technik na figuríně a novinkou je předvedení samovyšetřování prsou na modelu spojené s poradenstvím pro ženy a názornými ukázkami,“ dodala náměstkyně Dostálová.

Na dalších stáncích v prostoru čekáren ARO a urologie čekalo na návštěvníky odborné poradenství. Zdravotníci návštěvníkům radili například v oblasti výživy při onemocnění cukrovkou, celiakií, Crohnovou chorobou nebo při obezitě, pro maminky bylo přichystáno laktační poradenství, pro kuřáky rady jak přestat kouřit. Zájemci si mohli prohlédnout také výstavku inkontinenčních nebo stomických pomůcek a zeptat se na vše, co je zajímalo.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky