Dřevorubec byl těžce zraněn při stahování dřeva

ilustrační foto
ilustrační foto
Čtvrtek, 21. 9. 2017, 17:53 - VĚTŘKOVICE - Záchranáři zasahovali ve čtvrtek dopoledne u vážně zraněného dřevorubce na Opavsku. Prvotní informaci obdrželi operátoři tísňové linky 155 po půl desáté. Ke zraněnému, do terénu poblíž obce Větřkovice, vyjela neprodleně posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště ve Vítkově.

Osmapadesátiletý muž stahoval koňmi z lesa kmeny vytěžených stromů. Během práce se zvíře splašilo, dřevorubec upadl na zem a byl zachycen koněm taženým kmenem.

Zůstal při vědomí, utrpěl však těžké poranění dolní končetiny a zasahující lékaři nevyloučili ani poranění břicha.

Sanitka se k místu události přiblížilo po polní cestě, poslední desítky metrů k pacientovi však již museli záchranáři lesním terénem. Zraněného uložili do vakuové matrace, podali mu léky tlumící bolest, infusní roztok a vzhledem k začínajícímu podchlazení mu zajistili také tepelný komfort. K transportu zraněného byl přivolán ostravský vrtulník Letcké záchranné služby, který přistál na nedaleké louce. Letečtí záchranáři pacienta šetrně přepravili do ostravské Fakultní nemocnice a předali do péče týmu urgentního příjmu. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky