Do zoo dorazil čtvrt miliontý návštěvník

Sobota, 15. 7. 2017, 12:34 - OSTRAVA - Včera přivítala ostravská zoologická zahrada svého letošního čtvrt miliontého návštěvníka. Přišel zhruba ve stejnou dobu jako loni a zoo by tak opět mohla dosáhnout více než půl milionové návštěvnosti.

V pořadí 250 000. návštěvníkem roku 2017 se stala paní Honková z Čeladné, která se do ostravské zoo vydala se svými třemi dětmi. Rodina obdržela pamětní list a upomínkové předměty zoo. Jubilejního návštěvníka v zoo přivítali o pouhé tři dny později, než tomu bylo v loňském roce. I letos je tak velký předpoklad, že by se ostravská zahrada mohla dočkat překročení hranice půl milionu v počtu návštěvníků.

Zoo sice v letošním roce neotevřela žádnou velkou expozici pro zvířata, úročí se zde ale mnohasetmilionové investice z minulých let, kdy se areál proměnil zcela zásadním způsobem. Aktuálně zde také probíhá, většinou návštěvníků nepovšimnuta, dlouho připravovaná a velmi důležitá infrastrukturální investiční akce. Pro rozvoj a samotné fungování zoo do budoucna se zde právě realizuje zhruba stomilionová komplexní modernizace elektrických rozvodů.

Pro své návštěvníky však zoo připravila řadu jiných viditelných novinek i letos. Výraznou proměnou prošel venkovní výběh mandrilů, kde vznikla nová konstrukce sloužící opicím pro pohyb, ale i k odpočinku. V safari se mohou zájemci těšit na nové druhy zvířat a rozlehlými výběhy se projedou novými soupravami. V areálu bylo vybudováno několik nových herních prvků pro děti a také modelů prehistorických i současných zvířat, které slouží pro poučení malých i velkých návštěvníků. Do zoo přijíždějí lidé nejen z moravskoslezského regionu, ale i ze vzdálenějších míst České republiky, dále z Polska, Slovenska i dalších zemí.    

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky