Do úklidu Ostravy se může zapojit i široká veřejnost

Ukliďme Ostravu
Ukliďme Ostravu
Úterý, 3. 4. 2018, 16:39 - OSTRAVA - V sobotu 7. dubna vyrazí magistrátní tým pod vedením primátora Tomáše Macury a náměstkyně primátora Kateřiny Šebestové znovu Uklízet Česko - Ostravu. Připojit se může široká veřejnost.

 V sobotu od 10 do 12 hodin proběhne úklid prostor za divadlem Antonína Dvořáka u areálu Miniuni. Připojení se do národní akce Ukliďme Česko je jednou z aktivit naši kandidatury na titul European Green Capital 2020. Zapojí se také úřad obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a spolupráci přislíbila i Ostravská univerzita.

Kdo nechce zůstat pozadu a přeje si zažít dobrý pocit, že udělal něco pro přírodu i pro sebe, může se přihlásit prostřednictvím e-mailu uklidmecesko@ostrava.cz, a to do 5. dubna.  Obratem budou zájemcům sděleny podrobnosti. Rodiče mohou na akci vzít i děti.  Účastníci potřebují jen vhodné oblečení a dobrou náladu. Ochranné rukavice, pytle i kontejner zajistí městská společnost OZO Ostrava. Kdo se zapojí do úklidu jiné lokality v rámci Ostravy a pošle na výše uvedený e-mail fota, získá od magistrátu odměnu.

Devatenáctičlenná skupina vloni našla stolek, žehličku, lyži, hůlku na nordwalking, spoustu skleněných i plastových lahví, pneumatiku a matraci. Dohromady se jednalo o 800 kilogramů odpadu, který skončil ve společnosti OZO Ostrava.

 

Ukliďme Ostravu
Ukliďme Ostravu
 

« zpět do rubriky