Do Ostravy dorazilo 400 účastníků Mistrovství světa v požárním sportu

Pondělí, 15. 8. 2016, 15:52 - OSTRAVA - Požární sport, je disciplínou, kterou na letní Olympiádě v Riu nenajdete, ale v těchto dnech ještě obohatí největší sportovní oslavy, a to přímo v České republice, kde se koná Mistrovství světa. V neděli 14. 8. 2016 na Městský stadion v Ostravě dorazilo na 400 reprezentantů z 16 zemí světa, aby poměřili své síly ve 4 základních disciplínách – výstup do IV. podlaží cvičné věže, běh na 100 m s překážkami, štafeta 4 x 100m s překážkami a požární útok.

Prvním krokem k celému mistrovství je akreditace. „V rámci akreditace jsme museli zkontrolovat pasy, ověřit závodníky, vyfotit je a vyrobit registrační karty. Začala v 10 hodin a celý proces a techniku jsme si odzkoušeli na domácích družstvech.

První zahraniční družstvo dorazilo z Běloruska. Jakmile přes nás prošli, jeli na koleje se ubytovat. Po večeři šli spát a hned ráno začaly tréninky,“ řekl Zdeněk Nytra, ředitel HZS Moravskoslezského kraje a vedoucí organizačního štábu.

Většina zahraničních účastníků zvolila pro svůj příjezd náročnou cestu autobusem a pouze výpravy z Kazachstánu a Uzbekistánu a Jižní Koreji využili leteckou dopravu. Až v pozdních večerních hodinách dorazila družstva z Turecka, Rakouska a jako poslední přijeli zástupci Ruska.Mistrovství se dále účastní družstva z Bulharska, Chorvatska, Litvy, Lotyšska, Německa, Rumunska, Slovenska a Ukrajiny.

Hned v pondělí ráno začaly tréninky kategorie dorostenci a ženy, na které odpoledne naváží tréninky kategorie dorostenky a muži. Slavnostní zahájení Mistrovství a závody začnou od středy a budou pokračovat až do neděle 21. srpna.

Sportovní fanoušci tak mohou v Ostravě obohatit svůj program o požární sport a přijít do Rio parku na Černé louce nebo na Městský stadion podpořit závodníky a zažít jedinečnou atmosféru.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky