Dny NATO byly nominovány mezi 5 nejlepších evropských airshow

foto: www.natodays.cz
foto: www.natodays.cz
Středa, 20. 1. 2016, 10:30 - OSTRAVA - Ostrava potvrzuje svou pozici a je na mapě nejprestižnějších evropských leteckých akcí. Prestižní nizozemský spotterský portál 4aviation.nl totiž zařadil Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR mezi 5 nejlepších evropských leteckých show z hlediska fotografování letadel za rok 2015. Navázal tak na řadu dalších mezinárodních ocenění, které tato zářijová akce lákající každý rok 200 000 návštěvníků již nasbírala.

„Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky jsou dokonce rekordmanem v počtu ocenění za PR a marketing z prestižní Evropské rady leteckých přehlídek, o nichž hlasuje porota složená z odborníků na letectví," komentuje Zbyněk Pavlačík. „Oproti tomu o ceně portálu 4Aviation.nl rozhodují fanoušci a návštěvníci, především z řad fotografující veřejnosti. Věříme, že naše šance na kvalitní umístění jsou velmi dobré," uvádí optimisticky Zbyněk Pavlačík.

„Nominace si velmi vážíme a bereme ji jako výraz naší dlouholeté práce na zkvalitňování Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR pro všechny návštěvníky. Jedním z úspěšných zlepšení, které kladně hodnotí nejen fotografové letecké techniky, je praktická mobilní aplikace s neustále aktuálními údaji o programu show,“ komentuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000.

V pětici nominovaných jsou kromě českého zástupce také největší světová show Royal International Air Tattoo v britském Fairfordu, rovněž britská přehlídka historických letadel Duxford Flying Legends a dále airshow v polské Radomi a airshow na Maltě.

Vítěz hlasování bude oznámen během zasedání Evropské rady leteckých přehlídek (European Airshow Council - EAC), které se uskuteční počátkem března na Maltě a jehož se opět zúčastní i organizátoři Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR jakožto jediní z České republiky. Na tomto prestižním fóru bude mimo jiné dojednávána účast na tuto zářijovou show, která letos oslaví již 15. výročí od svého založení. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky