Devatenáctiletý mladík okradl cizince na Stodolní

ilustrační foto
ilustrační foto
Čtvrtek, 23. 3. 2017, 10:25 - OSTRAVA - Devatenáctiletý mladík kradl od září 2016 v centru Ostravy jako straka. Specializoval vykrádání automobilů, ale ke krádežím využil situace třeba v tramvaji. Policejní komisař jej viní z celkem jedenácti skutků. Do automobilů se dostával přes rozbité okno a z nich bral zavazadla, sadu nářadí, oděv apod. V jednom z případů poškodil zámky vozu zn. Renault i další části auta.

Jindy využil nepozornosti člověka a z kapsy mu odcizil z kalhot mobilní telefon. Kradl i při noční jízdě tramvají, kdy třeba využil okamžiku, kdy žena usnula, a odcizil jí kabelku.

Příležitosti měl muž chopit i 18. 3. 2017 kolem jedné hodiny ráno. Na Stodolní ulici se 33letý cizinec opil tak, že usnul na chodníku. Mladík mu z kapsy oděvu odcizil klíč od vozidla zn. Audi (dle prvotní informace cena vozu přesáhla 750 000 korun) a mobilní telefon. "Posléze kolem 5. hodiny téhož dne vozidlo našel, vsedl do něj a posléze havaroval. Automobil pak odstavil a z místa utekl. Způsobená škoda měla přesáhnout 310 000 korun," popsala policejní komisařka Gabriela Holčáková.

I když si cizinec na okolnoti okradení nepamatoval, ostravští kriminalisté díky operativnímu prověřování ještě téhož dne automobil vypátrali. V prověřování pokračovali, posléze získali informace, které směřovaly k podezřelému muži.

"Na základě shromážděných důkazů zahájil ostravský policejní komisař trestní stíhání muže. Ten se k protiprávnímu jednání doznal.  Muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta," doplnila Holčáková.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky