Další ročník extrémního závodu Inline 24 zahájily děti

Sobota, 24. 6. 2017, 14:22 - OLEŠNÁ - Jedenáctou hodinou dopolední odstartoval letošní extrémní závod Inline 24, který se koná na přehradě Olešná na Frýdku-Místku a je zároveň otevřeným mistrovstvím České republiky. Závodníci, kteří jsou rozmístění do několika kategorií již krouží po trati. Jednou z novinek letošního ročníku byl i závod dětí, který předcházel hlavnímu programu.

První, kdo letos otestoval připravenost organizátorů v čele s Liborem Uhrem v akreditačních stanech, byly děti. Právě jejich závod, nazvaný Okolečko, odstartoval tradiční sportovní akci v krásném prostředí přehrady Olešná. Registraci i start malých závodníků doprovázelo mírné napětí, které je přítomno při každé premiéře. Vše dopadlo skvěle. Děti si zazávodily v několika kategoriích, rozdělených podle věku, organizátoři vše zvládli na výbornou a návštěvníci si užili pohled na nejmladší bruslaře, kteří kdy vyjeli na trať závodu. Výborná atmosféra také doprovázela jejich vyhlášení.

Krátce po desáté hodině se začala startovní rovinka plnit bruslaři hlavního závodu, který se jede 24 hodin. Čekala je jízda králů, tedy jakési zahřívací kolečko ideální k protažení svalů a poslednímu seznámení se s tratí před ostrým startem. Úder jedenácté hodiny pak spustil celé závodní klání. Po prvních hektických kilometrech, kdy bruslaři jedou doslova bok po boku, se celé startovní pole roztrhalo a můžeme na trati vidět malé skupinky závodníků kroužících kolem přehrady na 4500 metrů dlouhé trase. Celkový počet zaregistrovaných soutěžících je letos 382. Zajímavostí také je, že 24 závodníků soutěží poprvé v kategorii jednotlivců.

Přes všechny starty a vyhlášení, které již v rámci soutěže proběhly, je celý inlinový závod na začátku. Pojede se ještě celé odpoledne, podvečer, noc a samozřejmě zítřejší dopoledne. Následující den, za necelých 24 hodin, budeme znát vítěze. Konec závodu bude v 11 hodin. Po uplynutí časového limitu čeká na návštěvníky další zábavný program v podobě Sporten Exhibice. Zúčastní se ho reprezentanti České republiky nejen v běhu na lyžích, ale i v severské kombinaci. Tešit se můžeme například na olympioniky Dušana Kožíška nebo Tomáše Portyka. 

redakce Ostrava Online



 

« zpět do rubriky