Co nabídnou festivalové zóny města na Festivalu v ulicích?

Zdroj obrázku festivalvulicich.cz
Zdroj obrázku festivalvulicich.cz
Čtvrtek, 28. 6. 2018, 11:55 -

OSTRAVA - Možnost odpočinku, ale také spoustu zábavy a poučení nabídne zóna města Ostravy, která je letos tematicky zaměřena na 100. výročí vzniku samostatného československého státu v rámci Festivalu v ulicích, který se v centru Ostravy uskuteční v pátek 29. a v sobotu 30. června. Znovu se bude město Ostrava tímto způsobem prezentovat na festivalu Colours of Ostrava a zářijových Dnech NATO.

Příjemné posezení pod slunečníky s výhledem na hlavní festivalovou scénu si tu můžete zpestřit třeba řešením kvízových otázek z oblasti historie a současnosti ostravského sportu, kultury či dopravy. Ve stáncích se sportovní tematikou si prohlédnete staré fotografie, vyzkoušíte si, jak vám jde házení či jak daleko skočíte z místa, a získáte i vyčerpávající soubor informací o letošní nejvýznamnější ostravské sportovní akci – Kontinentálním poháru v atletice, který je svým významem řazen hned za olympijské hry a mistrovství světa.

Na své si v městské zóně přijdou milovníci dopravy. Vedle zóny bude stát zaparkovaný autobus, ve kterém si mohou návštěvníci prohlédnout fotografickou výstavu u příležitosti 120. výročí městské hromadné dopravy v Ostravě. 

Součástí zóny je také prezentace městského projektu „fajnOVY prostor“, který se zabývá utvářením pěkného, přátelského a přitom funkčního veřejného prostoru, o čemž si můžete popovídat i s přítomnými architekty.

Praktické a podrobné informace nabízí stanoviště Ostravského informačního servisu. Na památku si pak můžete pořídit snímek ve  foto koutku s historickým pozadím, rekvizitami a maketami prvorepublikových osobností, který vás spolehlivě přenese do dob, kdy se rodila republika.

Z návštěvy zóny města Ostravy si odnesete za účast v programu i symbolické drobné dárky.

Redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky