ČEZ Teplárenská vloni na severu Moravy zvýšila dodávky tepla a připojila nové byty

ČEZ Teplárenská
ČEZ Teplárenská
Sobota, 24. 2. 2018, 12:22 -

OSTRAVA - Dětmarovice -  Společnost ČEZ Teplárenská vloni dodala svým zákazníkům na severní Moravě 473 378 GJ tepla, což je o 1 % více než v roce 2016. Dodávky směřovaly z Elektrárny Dětmarovice do bytů, škol i firem v Orlové a Bohumíně. Celorepublikově vzrostly dodávky tepla o 0,3 % na více než 7 milionů GJ. Úspěchem bylo také připojení dalších 60 bytů z bohumínské části Skřečoň na centrální zásobování teplem. Centrální dodávka tepla je totiž výhodná nejen pro samotné odběratele, ale také pro celý region často postihovaný inverzemi. Výroba tepla probíhá v Elektrárně Dětmarovice, která splňuje ty nejpřísnější ekologické normy.

„Za celou dobu více než desetileté existence jsme se snažili být pro naše odběratele vždy dobrými partnery. Pochopitelně tomu bude i nadále, přičemž naším hlavním cílem stále zůstává komfortní dodávka tepla bez starostí za konkurenceschopnou cenu,“ řekl obchodní ředitel ČEZ Teplárenská Radim Sobotík.

Dodal, že společnost se snaží být nejen dobrým partnerem, ale i sousedem, v loňském roce podpořila ze svého rozpočtu nebo prostřednictvím Nadace ČEZ aktivity obcí v regionu Elektrárny Dětmarovice téměř 2 miliony korun. „Peníze šly na vybudování sportovního hřiště do Orlové, v Dětmarovicích hlavně pro místní školáky a malé fotbalisty, v Bohumíně jsme pomohli seniorům a přispěli na nasvícení dvou přechodů pro chodce. V celém regionu jsme se podíleli také na několika kulturních akcích,“ vysvětlil Radim Sobotík.
Teplo od ČEZ Teplárenské pochází především z centrálního zásobování teplem (CZT), tedy je vyrobené v elektrárnách a teplárnách Skupiny ČEZ. Společnost jej ovšem dodává i z decentrálních zdrojů, což jsou plynové kotelny a kogenerační jednotky. V roce 2017 proto přišla pro majitele plynových kotelen s významnou novinkou – produktem Komfort. „V praxi to znamená, že si jejich tepelné zařízení pronajmeme a převezmeme veškerou zodpovědnost za provozování kotelny od legislativních povinností, servisu, nákupu zemního plynu, včetně non-stop dispečinku. Zákazníci mají teplo bez starostí a zároveň ušetří, jednak DPH při dodávce tepla je ve snížené sazbě 15 % a také proto, že nakupujeme plyn za velkoobchodní ceny,“ dodal Radima Sobotík.

Redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky