Čeští dorostenci jsou mistři světa

Pátek, 19. 8. 2016, 17:18 - OSTRAVA - Na pořadu dnešního dne mistrovství jsou běhy 4 x 100 metrů s překážkami, které jsou první kolektivní disciplínou těchto závodů. Dnešní výsledky proto napoví více o možném výsledném pořadí družstev. Včerejším závodům běhu 100m s překážkami dominovali reprezentanti Ruska a Běloruska. Stejně jako včera organizátoři očekávají vysokou návštěvnost a tím i skvělou sportovní atmosféru.

Mistry světa v požárním sportu se v běhu na 100 metrů s překážkami v kategorii mladší a starší dorostenci umístili závodníci z Ruska. Kategorii střední vybojoval závodník Běloruska. V kategorii mužů se Mistrem světa stal Vladimír Sidorenko. Mistryněmi světa v kategorii dorostenky mladší, střední, starší obsadily závodnice Běloruska. Novou Mistryní světa v kategorii žen v běhu na 100 m s překážkami je Ekaterina Chendakova z Ruska.

„Včerejší skluz na začátku byl způsoben technickými problémy, které jsme úspěšně vyřešili. Zpoždění se promítlo do průběhu celého dne, ale díky technickému vybavení stadionu vše proběhlo v pořádku. Dnešní den bude z pohledu organizátorů  nejlehčím dnem“, sdělila Monika Němečková, členka organizačního štábu.

Nálada i celková atmosféra závodníků je skvělá a přátelská. Přispěl k tomu i zájem veřejnosti, která od prvních dnů navštěvuje závody a vytváří tak skvělou sportovní atmosféru. Také dnes organizátoři očekávají zaplnění hlavní tribuny návštěvníky, pro které je vstup zdarma. Připraven je také doprovodný program.

Dnešní očekávání českých dorostenek v běhu 4 x 100 metrů s překážkami se bohužel nenaplnila. Vše vynahradili dorostenci, kteří získali zlatou medaili. Následovat budou kategorie ženy a muži.

„Dnes celý den budou probíhat štafety 4 x 100 metrů s překážkami. Je to první kolektivní disciplína, takže se uvidí, jak na tom družstva jsou v rámci souhry jednotlivců a může to hodně napovědět o celkovém hodnocení družstev“, řekl Zdeněk Nytra, vedoucí organizačního štábu. Ve štafetě jde o vzájemnou souhru a to vždy významně ovlivní celkové výsledky. V sobotu se bude závodit v požárním útoku, který je divácky oblíbenou disciplínou požárního sportu. Organizačně nejnáročnější částí závěrečného dne - soboty, bude samotné vyhlašování. 



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky