Celníci a policisté rozbili gang obchodníků drog

ilustrační foto
ilustrační foto
Čtvrtek, 28. 1. 2016, 9:10 - OSTRAVA - Téměř 5 kilogramů marihuany, pervitin a necelé tři miliony korun v hotovosti, to je výsledek ostravských celníků při realizaci případu s krycím názvem ROP II.

Na jaře loňského roku zahájili příslušníci celní protidrogové jednotky trestní prověřování skupiny lidí z Karvinska, Novojičínska a Vsetínska, kteří se podle nich měli zabývat nelegální distribucí marihuany včetně jejího následného vývozu do Polska a na Slovensko.

Hlavní organizátor, muž z Českého Těšína, prodával marihuanu dalším odběratelům z Karviné a okolí a dále cizincům z Polska a Slovenska, kteří drogu nelegálně distribuovali do svých zemí. Sám také marihuanu vyvážel do Polska. Na této trestné činnosti se dále podílela žena, také z Českého Těšína, a jako hlavní dodavatelé drogy muži z Novojičínska a Vsetínska.

Na podzim loň ského roku zahájili celníci s policisty akci, při které přímo při předávce jednoho kilogramu marihuany v Českém Těšíně byl zásahovou jednotkou Celní správy zadržen hlavní organizátor a spolu s ním i jeho dodavatel. Byly také zadrženi další dva lidé podílející se na páchání této trestné činnosti.

V rámci domovních prohlídek bylo zajištěno dalších 4,5 kilogramů marihuany, 7 gramů pervitinu, téměř tři miliony korun a další věcné a listinné důkazy, které jsou vyšetřovateli zkoumány.

Vyšetřovatelem Policie ČR bylo všem zadrženým sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky