Bankéři vyrážejí do základních škol

Úterý, 17. 10. 2017, 8:40 - OSTRAVA - Pod hlavičkou projektu České bankovní asociace „Bankéři jdou do škol“ vyrazí už po čtvrté vrcholoví manažeři bank mezi mladé lidi. V letošním ročníku se zaměří na žáky osmých a devátých tříd základních škol napříč Českou republikou a v rámci debaty s nimi pohovoří na téma kyberbezpečnosti a reálných hrozeb, která na ně číhají v online prostředí.

Využívání internetu k zábavě, vzdělávání, ale i ke spravování osobních financí a k nákupům v e-shopech je dnes pro mnohé z nás běžné. Ne všichni jsme ale stejně opatrní. Nejohroženější v tomto směru jsou především mladí lidé, kteří internet využívají nejvíce a s bezpečností si často hlavu nedělají. Bankéři studentům na názorných příkladech vysvětlí, jaký význam má pravidelná změna hesel, zabezpečení počítače a mobilního telefonu nebo ochrana citlivých údajů, a naopak jaká rizika mohou plynout ze špatné identifikace podvodných webových stránek či otevírání nevyžádaných emailů.

Česká bankovní asociace se snaží na nástrahy číhající ve virtuálním světě upozorňovat širokou veřejnost dlouhodobě.  Letos například v rámci kampaně Bezpečné banky  připravili sérii 4 krátkých videí, která se objevila i v televizi. Tyto spoty s trochou nadsázky představují nejčastější chyby, kterých se lidé dopouštějí v online prostředí a díky nimž mohou snadno přijít o peníze na svých bankovních účtech.  

Videa jsou ke zhlédnutí na webové stránce www.bezpecnebanky.cz, kde jsou také uvedeny základní informace o tom, co uživatelům v on-line prostředí reálně hrozí, mohou si také vyzkoušet své znalosti o kyberbezpečnosti ve speciálním kvízu.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky