Baník v derby starých gard povede Máčala

Středa, 21. 12. 2016, 19:41 - OSTRAVA - Stal se z toho příjemný zvyk. Předsilvestrovské derby starých gard Baníku a Vítkovice křísí vzpomínky především na éru, kdy se oba kluby rvaly o body jako přední týmy nejvyšší federální soutěže. Už třináctý souboj obou ostravských klubů se odehraje na vítkovické umělce 30. prosince od 15 hodin.

I letošní edice nabídne jedno překvapení. Poprvé se ho ve svých 73 letech zúčastní kouč Milan Máčala, který Baník vedl v letech 1986 až 1990. Manažer staré gardy Petr Zajaroš využil okolností, že se trenérský doyen po více než dvacetiletí vrátil z angažmá v Perském zálivu domů do Olomouce a pro třinácté derby ho zlákal na lavičku Slezské.

„Snažíme se to každý rok oživit někým novým, ať to je pro lidi co nejzajímavější. Varianta s Milanem Máčalou se nabízela. Oslovili jsme ho a on byl velmi rád, že jsme si na něj vzpomněli. Těší se a přijede. Jeho asistentem bude Jarda Gürtler,“ řekl Petr Zajaroš. Na lavičce se tak znovu sejde pár, který v Baníku vedl koncem osmdesátých let jeden z památných týmů v čele s Mikloškem, Hýravým, Nečasem, Kulou, Škarabelou či Daňkem.

Na předběžné soupisce Baníku je prozatím 22 jmen. V jednání je také start Radoslava Látala a Marka Jankulovského, kteří zatím svou účast nepotvrdili.

Předběžná nominace Baníku:

T. Bernady, V. Baránek, J. Kafka – P. Drozd, P. Veselý, D. Tchuř, P. Samec, R. Slončík, L. Fryč, V. Daněk, T. Papadopulos, V. Pěcháček, R. Keler, I. Staš, R. Bolf, R. Kiša, V. Čáp, M. Lukeš, M. Svědík, T. Galásek, L. Knap ml., A. Antalík – R. Látal, M. Jankulovski (oba zatím nepotvrdili účast).

redakce Ostrava Online



« zpět do rubriky