Baník podlehl Žilině 0 : 2

foto: FC Baník Ostrava
foto: FC Baník Ostrava
Neděle, 21. 1. 2018, 10:51 - OSTRAVA - Na čtvrtý pokus už to nevyšlo. Baník po třech vítězstvích v přípravě okusil v sobotu hořkost porážky, když v sobotu v Žilině na hřišti slovenského mistra podlehl 0:2. Domácí dali v každém poločase po gólu, v největší hostující příležitosti Tomáš Mičola orazítkoval tyč. Premiéru si v ostravských barvách odbyl Jiří Fleišman.

Baník vstoupil do zápasu s chutí a už v první minutě po pohledné kombinaci zprava mohl i lépe zakončit Tomáš Poznar. Hostující aktivitu však v 8. minutě otupil rychlý domácí kontr po pravém křídle, odkud se snesl gólový centr na Mrázovu hlavu.

Žilina vykazovala přece jen známky větší sehranosti. Když měla balon v držení, byla velmi nebezpečná a díky silné přechodové fázi hrozbou zaváněly zejména její rychlé kolmé výpady. Exbaníkovský stoper Kaša nejprve z dálky pořádně prověřil Bártu a pak na sebe strhl pozornost i v negativním světle, když na půlicí čáře zezadu sestřelil Diopa, který se naštěstí po ošetření vrátil do hry.

Baník na pár minut vypadl z role a málem to odnesl druhým gólem: po ráně Valla ho však zachránilo břevno, po střele Mráze míč před brankovou čárou zase odvracel testovaný tožský stoper Oura. Trestem pro domácí mohl být vyrovnávací gól Mičoly, ale jeho pokus v 36. minutě skončil jen na tyči.

Baník do druhé půle nastoupil s pěti změnami a v 55. minutě měl další šanci, ale zhruba na dvě stovky fanoušků z Ostravy nepotěšil po ideálním centru de Azeveda na zadní tyč ani Granečný, který z voleje nemířil přesně. 

Žilina pak znovu předvedla jeden ze smrtících brejků, ale Jánošík ze sóla z úhlu rozvlnil boční síť a po Káčerově ráně se třáslo břevno. Konečnou podobu výsledku tak dal dvacet minut před koncem tečovanou střelou Diaz, který překonal debutujícího mladíka Lapeše.

Trenér Baníku Radim Kučera: „Musím uznat, že proti nám stál výborný soupeř. Ale i my jsme především v první půli odehráli slušné pasáže a jenom mě mrzí, že jsme nic nedotáhli až do gólu, i když tam takové situace byly. Na druhou stranu jsme se dopustili i několika chyb, které si budeme muset rozebrat. Vyzkoušeli jsme i různé varianty v rozestavení s Diopem a Fillem, takže po této stránce zápas splnil účel. Kluci už toho po doopravdy výborně odpracovaném týdnu v Kroměříži měli v závěru plné kecky, první poločas byl z naší strany lepší než druhý.“

FC Baník Ostrava

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky