Art klub v Krnově: nový prostor pro filmové nadšence

Čtvrtek, 2. 2. 2017, 8:51 - KRNOV - Srdce každého náročného filmového diváka jistě zaplesá nad zprávou, že Městské informační a kulturní středisko Krnov v sobotu 18. února otevře Art klub – malý sál pro dvacet diváků. Prvním filmem, který se objeví na promítacím plátně, bude dokument Richard Müller: Nepoznaný. Představení začíná v 16.00 hodin.

Art klub se nachází v prostorách budovy Dělnického domu na náměstí Míru 1/14, v níž dříve býval spolkový dům. Vchod do klubu diváci najdou vlevo od vstupu do Kina Mír 70 Krnov, za brankou, a vede k němu několik schodů. „Rekonstrukcí již rok nevyužívané části naší budovy se nám podařilo vytvořit malý sál pro dvacet osob, který je vybaven projekční technikou a bude tak sloužit nejen k promítání filmů, ale i pro menší přednášky, semináře, školení, autorská čtení a obdobné akce,“ představuje nové prostory ředitelka MIKS Krnov Petra Manczalová.

Součástí klubu jsou i prostory před sálem, které mohou návštěvníci využít k posezení a drobnému občerstvení. Tato nabídka platí nejen pro diváky Art klubu, ale také pro návštěvníky kina Mír, případně jejich doprovod. „Právě těmto návštěvníkům jsme se snažili přizpůsobit i otevírací dobu klubu, která bude od 17.00 do 21.00 hodin v pracovní dny, o víkendech bude otevřeno již od 15.00 hodin,“ doplňuje Petra Manczalová.

Vznik nového sálu přivítal i vedoucí kina Mír 70 Pavel Tomešek. „V současné době, kdy se distribuční společnosti předhánějí v množství uváděných titulů, jsou jednosálová kina znevýhodněna, neboť nemohou nabídnout svým návštěvníkům menšinové žánry, mezi které patří i takzvané artové filmy. Prostory dalšího sálu nám tak umožní uvádět více filmů pro náročné diváky, na které v programu našeho kina nebyl prozatím dostatečný prostor. Doufám, že tím potěšíme i členy Filmového klubu, kteří budou mít, po předložení klubového průkazu, vstupné na jednotlivé projekce levnější. S ohledem na omezenou kapacitu sálu se budeme snažit tyto filmy reprízovat a návštěvníci si tak mohou lépe vybrat vhodný termín s ohledem na svůj další program,“ dodává Pavel Tomešek.

Klubové projekce budou probíhat denně od 18.30 hodin, o víkendu v 16.00 a 18.30 hodin. V únoru Art klubu nabízí filmy Richard Müller: Nepoznaný, Tanečnice, Poslední král, Moonlight, Červená želva a Pyroman.   

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky