Adventní svátky na Jihu završí velkolepý novoroční ohňostroj

vánoční stromy
vánoční stromy
Čtvrtek, 29. 11. 2018, 17:27 -

Dva vánoční stromy, mikulášská nadílka, punč se starostou, společné zpívání koled, focení u světelných atrakcí, vánoční trhy a velkolepý novoroční ohňostroj – na to vše se mohou těšit obyvatelé Jihu v následujících týdnech.

První adventní neděli, 2. prosince, proběhne rozsvěcení vánočního stromu u Akordu v Zábřehu. Chybět nebude bohatý doprovodný program, který začne vánočním jarmarkem ve 13,00 hod. V rámci aktu rozsvícení stromu mohou lidé přinesenými zvonečky společně rozezvonit náměstí.  Děti mohou navíc přinést dopis nebo obrázek Ježíškovi, za který dostanou slosovatelný kupón o předvánoční dárečky.

Druhou adventní neděli 9. prosince v 17,00 hod slavnostně rozsvítíme vánoční strom  u K-Tria v Hrabůvce. Program začne už v 10 hodin dopoledne, od 15.30 do 17 hodin zvu přítomné na horký punč, připravenou budu mít samozřejmě i nealko verzi pro děti. Ty navíc dostanou jako dárek také CD s letošními Čertovskými pohádkami,“ zve na akci starosta Martin Bednář.

U rozsvíceného stromu u K-Tria si pak lidé mohou 12. prosince v 18 hodin přidat k celorepublikové akci „Česko zpívá koledy“. Společně s nimi se ke zpěvu koled přidají také fotbalisté Baníku a Pěvecké sdružení ostravských učitelek.

K adventní atmosféře neodmyslitelně patří i vánoční trhy na náměstí SNP v Zábřehu. Slezský rynek se bude konat 13. prosince a Farmářské trhy 20. prosince, a to od 8 do 18 hodin. Kromě nejrůznějších ozdob na stromeček, jmelí a dalšího vánočního zboží nabídnou trhy domácí produkty, jako je včelí med, uzeniny, koření, sýry, a za zvuků koled i populární vánoční punč.

Adventní čas na Jihu vyvrcholí tradičním novoročním ohňostrojem 1. ledna 2019. Na kruhovém objezdu v Hrabůvce začne 18 hodin a na rozdíl od předchozích letů bude odpalován hned z devíti, místo dosavadních třech, odpališť.  

K vánoční atmosféře na Jihu přispěje i výzdoba obvodu, zahrnující kromě oblíbených jelenů také vánoční bránu či troubící andělé a PF 2019 a další.

« zpět do rubriky