Začal předprodej vstupenek na festival Ostrava v plamenech se švédskými Arch Enemy

Pátek, 21. 10. 2016, 6:13 -

Ostrava v plamenech se vrátí již počtvrté do Dolní oblasti Vítkovic v sobotu 5. srpna 2017 se švédskými Arch Enemy.

Role headlinera se tentokrát ujme světový lídr v oblasti melodického death metalu - skupina Arch Enemy. Majitelka drsného chrapláku, Kanaďanka Alissa White-Gluz & spol. přijede do Ostravy historicky poprvé ukázat jak má vypadat explodující vášeň k sakra tvrdé hudbě.

Skupina příští rok oslaví jednadvacet let na hudební scéně a už se nemohou dočkat, až je s vámi oslaví spolu s vámi.  Jejich poslední studiový počin  “War eternal” z roku 2014 patří v historii metalu mezi nejvíc ceněná díla a dá se předpokládat, že bude tvořit podstatnou část jejich vystoupení v Ostravě.

Z tohoto alba vyšlo 6 singlů z celkových 13 skladeb, což je celkem nezvyklé. Je to zároveň první album nazpívané současnou zpěvačkou Alissou White-Gluz - majitelkou tak drsného hlasu, který ny jí mohl závidět kdejaký ostrý chlap.

Vůbec celá sestava této kapely je tvořena vynikajícími skladateli a muzikanty. Například baskytarista Sharlee D’Angelo v minulosti hrál s Kingem Diamondem v Mercyful Fate.

Dalším důkazem mimořádného úspěchu jejich alba “War eternal” je více než 20 milionů shlédnutí titulní skladby na YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=InRMwptcgAo

O jejich kvalitě svědčí například i to, že letos byli v pozici jedné z hlavních kapel na největším metalovém festivalu světa v německém Wackenu: https://www.youtube.com/watch?v=WnOQAsNJr24

Jak je na festivalu Ostrava v plamenech obrým zvykem, každá kapela zahraje svůj tradiční koncertní program, nikoliv jen obyčejné festivalové vystoupení. Totéž platí pro Arch Enemy.

Vstupenky jsou v prodeji v limitované edici 500 kusů za 590 korunv síti Ticketportal od pondělí 17. října 2016.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky