Vladimir 518 v Ostravě pokřtí novou desku s názvem Ultra! Ultra!

Úterý, 20. 6. 2017, 10:08 -

Své třetí sólové album Ultra! Ultra! pokřtí rapper Vladimir 518 v pátek 23. června od 21 hodin v ostravském Provozu Hlubina. Těšit se můžete na 3D projekce, speciální kinetický objekt v podobě těžkotonážního trojúhelníku, světelnou show a hlavně na Vladimirův koncert spolu s hosty jako Logic, Orion, LA4 nebo Maniak.

Leitmotivem třetí sólové desky Vladimira 518 je slogan “žádný ambice, souboj, žárlivost, jen radost”, který reprezentuje fakt, že album bylo složené, napsané a natočené bez sebemenšího kompromisu, s pocitem absolutní tvůrčí svobody, což je jeho základní energie. Nemá, snad vyjma elektroniky v různých producentských podobách, jiné zásadní žánrové přesahy, je hodně tvrdé, nekompromisní, eklektické, v mnoha ohledech jednoduché a rozhodně se nesnaží být intelektuální.

Vladimir 518 napsal všechny svoje sólové desky u moře. Dělá to naprosto cíleně, protože díky prostředí se nekonfrontuje s ničím jiným než s horizontem a s hudbou, kterou má ve sluchátkách. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Album Ultra! Ultra! vzniklo celé během jeho pobytu na Zanzibaru, kde byl sbírat materiál na připravovanou knihu.

Hudební složka desky i samotné nahrávání probíhalo opět ve studiu Star Works ve výkonné produkci Mike Trafika. Mezi hosty se objevuje Orion, Separ, Logic, slovenská zpěvačka Katarzia, Hugo Toxxx, James Cole, Pil C nebo Albert Černý, frontman indie popových Lake Malawi.

První křty již proběhly v Praze a v Brně a třetím českým městem, kde Vladimír 518 album představí, je právě Ostrava.

„Pro mě jsou křty takovým vyvrcholením mojí třetí sólové desky. Dalo by se říct, že to jsou pro mě nejdůležitější události za posledních několik let. Je to jakýsi manifest toho, co dělám, jak to dělám, je to moje komplexní dílo,” říká Vladimir 518.

Fanoušci se mohou těšit na 3D projekce, měli by tedy počítat s tím, že u vstupu dostanou speciální 3D brýle. Součástí pódia je i precizně pojatý světelný a kinetický objekt. „Nerad bych o něm prozrazoval více, aby na lidi zbyla také nějaká překvapení. Nicméně tyhle tři koncerty se už pravděpodobně nikdy nebudou opakovat, protože zmiňovaný pódiový set up je dost náročný na přípravu a také poměrně nákladný,” vzkázal Vladimir 518.

Videoklip Krev neni voda: https://youtu.be/xCL3yoySdPg

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky