Také fanoušci vyhrávají v hudební soutěži Radegast Líheň

Pátek, 4. 3. 2016, 11:34 -

Nejen hudebníci vyhrávají v tomto ročníku největší československé klubové soutěže amatérských hudebníků Radegast Líheň. Ačkoliv samozřejmě jde především o soutěž hudebních skupin, které se snaží probojovat do finále a hrát o atraktivní ceny, tentokrát pořadatelé připravili i „Soutěže pro fans“.

„Přesně pod tímto názvem najdou fanoušci soutěže zábavu i ve chvílích, kdy zrovna neprobíhají soutěžní koncertní kola. Ta se letos konají ve čtyřech klubech na Moravě vždy ve čtvrtek a tak jsme pro zpestření programu fans připravili tuto novinku. Zatím se výherci podělili například o symbolický karton piva Radegast Ryze hořká 12, či vstupenky do Dolní oblasti Vítkovice. Tento týden už se ale soutěží hned o tři ceny najednou – vstupenky na Slezskoostravský Rockfest, či koncert skupiny Zrní,“ popisuje novinku ředitel soutěže Marek Slonina z pořádající Viking agency z Havířova, která Radegast Líheň pořádá již patnáct let a stále ji vylepšuje. „Hodně jsme letos zapracovali na komunikaci s fanoušky, soutěžích, a také na cenách pro nejlepší soutěžící hudebníky, které stále doplňujeme. Mimo avizované odměny za více než 200 tisíc korun, jsme pro ně zajistili řadu atraktivních vystoupení, třeba na festivalech Masters of rock, či Slezskoostravském Rockfestu. Horkou novinkou pak je ale navázání spolupráce se společností PRIM, tradičním českým výrobcem kvalitních hodinek. Ten věnuje členům vítězné kapely náramkové hodinky, aby už nikdy nezapomněli včas dorazit do zkušebny,“ dodává s úsměvem Slonina.

Ve čtvrtek večer se o postup do čtvrtfinálových bojů, a šanci získat některou z výše uvedených cen, pralo mezi sebou dalších dvanáct hudebních skupin. Z klubu Barrák v Ostravě postoupila parta NEEASI z Vysokého Mýta, která v soutěži již není nováčkem, nicméně prošla v posledních letech bouřlivými změnami a zvraty a možná je toto jejich návrat k úspěchu. Z havířovského Jazz clubu postoupila kapela EL GAUČO z Prahy, i když to také měla velmi těžké a do poslední chvíle nebylo jasné, kdo se stane vítězem tohoto kola. Z music clubu Barrocko z Třince se dále podívá skupina MAYFLY z Frýdku-Místku a z olomouckého Bounty Rock Café pak další, již třetí, polský zástupce Red Mellow z Krakova. „Přestože tentokrát byla soutěžní kola stylově docela promíchaná, utkaly se mezi sebou vždy velmi kvalitní kapely a porota měla opět co dělat. Jsme zvědaví, jak si poradí s dalším kolem, které proběhne na stejných místech už ve čtvrtek 10. března,“ dodává Slonina s tím, že více informací najdou zájemci na www.lihen.cz.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky