Sweetsen fest se připravuje na oslavy 750 let Frýdku - Místku

Neděle, 26. 6. 2016, 15:31 -

Třináctý ročník jednoho z největších benefičních festivalů v kraji včera vyvrcholil ve Frýdku-Místku a setkal se opět s velkým zájmem veřejnosti. Vedle tradičních 6 scén představil i novinku v programu, spojení regionálního folkloru se současnými projekcemi.

Ve Frýdku-Místku právě skončil třináctý ročník benefičního festivalu Sweetsen fest, který patří k vrcholům společenského života ve městě. Návštěvníci ve čtyřdenním programu ocenili nejen výborné koncerty stálic frýdecko-místecké hudební scény jako například Davida Stypky & Bandjeez, Tomáše Kočka & Orchestru, Slepých křováků, Prouzy nebo kapely Mirai, ale zaujalo je i novinka v program, vystoupení folklorní skupiny Grunik s projekcemi Lukáše Horkého. Celé rodiny pak oslovil rozsáhlý doprovodný taneční a tvůrčí dětský program.

V charitativních sbírkách se během konání benefice vybralo celkem 73 585 korun.

Už čtrnáctý ročník benefičního festivalu Sweetsen fest se uskuteční v roce 750 let oslav od založení města Frýdek-Místek, respektive první zmínky o jedné z jeho částí. Pořadatele připravují v této souvislosti nejen adekvátní slavnostní zahájení v celé městské hale, ale i překvapení, které festival opět přiblíží novým návštěvníkům této tradiční akce. Sweetsen fest proběhne v roce 2017 ve Frýdku-Místku od středy 21. do soboty 24. června.. Vstup na akci bude jako každoročně volný.

„Festival Sweetsen fest má před sebou čtrnáctý ročník, který bude díky oslavám 750 let města Frýdek-Místek velkou výzvou. Naším cílem bude nejenom vypilovat program a nabídnou zejména při zahajovacím koncertu opět něco nového, ale vstoupit s festivalem a jeho programem do ulic a na netradiční místa ve městě“, dodává zakladatel Sweetsen festu Petr Korč.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky