Soutěž hudebníků Radegast Líheň začíná už ve čtvrtek. Patronem jubilejního ročníku legendární Abraxas

Úterý, 16. 2. 2016, 15:48 -

Už ve čtvrtek startuje jubilejní patnáctý ročník největší československé klubové soutěže amatérských hudebníků Radegast Líheň. Porota vybrala z rekordních 465 přihlášených kapel 72 nejlepších a od čtvrtka je zdarma uvidí hudební fanoušci ve čtyřech klubech na Moravě.

„Rekordní počet rozhodně znamená posun kvalitativní hranice soutěže a nakolik se s tím kapely poperou naživo uvidí všichni fanoušci už ve čtvrtek v ostravském klubu Barrak, havířovském Jazz clubu, klubu Barrocko v Třinci a olomouckém Bounty Rock Café. Tradičně všechny koncerty začínají v sedm hodin večer a můžeme slíbit opravdu pestrý výběr,“ zve na první soutěžní klání soutěže Radegast Líheň její ředitel Marek Slonina z pořádající Viking agency. „Výběr nebude pestrý jen co do stylů, ale také národností hudebníků, kteří již potvrdili účast v základních kolech. Mimo tradiční zastoupení českých, slovenských a polských muzikantů letos na pódiích klubů uvidíme i zástupce Ruska, Bulharska, Rakouska, Portugalska, Španělska či Turecka. Nicméně se tentokrát v soutěži představí i hudebníci z USA, Indonésie, Mali, či Korey,“ s potěšením prozrazuje Slonina.

Fakt, že se jubilejní patnáctý ročník soutěže v přípravách posunul opět o stupeň výše, dokazuje nejen množství přihlášených kapel a národností hudebníků, ale rovněž hodnota cen, o které soutěžící hrají. „Ačkoliv jsme avizovali hodnotu ve výši sta tisíc korun, podařilo se nám ji ve spolupráci s partnery akce navýšit na dvojnásobek. Samozřejmě jde především o ceny, které pomohou kapelám k dalšímu růstu, jakými jsou pronájmy nahrávacích studií, merchandising, oblečení, či hudební výbava, ale také novinkový Bandbuilding. Po vzoru firemních teambuildingů jsme pro utužení vztahů v kapelách pro první tři připravili atraktivní pobyt spojený se zajímavou aktivitou – vítěz zamíří do italského letoviska CK Gargano, další kapely pak do třetí nejnavštěvovanější památky v Česku – Dolní oblasti Vítkovice a na adrenalinový pobyt se Sportovním klubem.cz,“ vypočítává pozitiva soutěže její ředitel. Samozřejmostí je pak zajištění vystoupení na řadě atraktivních akcí a festivalů v čele s Masters of Rock.

„Další potěšitelnou novinkou je letošní volba Patrona soutěže, ke které došlo shodou šťastných náhod. O něm si více fanoušci přečtou na stránkách soutěže a FB profilu, nicméně zásadní je jeho jméno. Patnácté výročí soutěže oslavíme ve Velkém finále společně s oslavou čtyřicátin legendárních Abraxas! Do té doby ale ještě zbývá spousta koncertů a já na ně za pořadatele všechny srdečně zvu,“ dodává Slonina s tím, že dennodenně přibývají informace na www.lihen.cz a také zde najdou zájemci podrobný program jednotlivých kol a rovněž soutěže pro fanoušky, které jsou letošní další novinkou.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky