Pozvánka na vernisáž výstavy umělecké skupiny Trojice Na začátku roku

vernisáž výstavy
vernisáž výstavy
Pátek, 11. 1. 2019, 20:19 -

Vážené kolegyně a kolegové, přijměte prosím pozvánku na slavnostní vernisáž výstavy umělecké skupiny Trojice s názvem Na začátku roku. Vernisáž se koná v úterý 22. ledna 2019 od 17 hodin ve Vratimovské galerii, která sídlí ve Společenském domě ve Vratimově v ulici Frýdecké 1000/48.

Uměleckou skupinu TROJICE tvoří trio výtvarných umělců: Jana Dědochová, Jana Vítová a Milan Kaplan. Skupina vystavuje společně šest let a za tuto dobu uskutečnila deset výstav. Její členové vystavují také samostatně a zúčastňují se otevřených výstav.

Základ skupiny tvoří Jana Dědochová, která se dlouhodobě a velmi úspěšně věnuje vedle olejomalby také tisku a malbě na hedvábí. Její nápadité hedvábné šály nosí v Česku minimálně tisíc žen. Druhou osobností skupiny je Jana Vítová, která se specializuje na keramické plastiky. Její tvorba vyniká obrovským citem a vkusem. Na bechyňské profilové výstavě žáků uměleckých ateliérů zdejší UMPRUM vyvolala silný ohlas subtilní plastikou Malý princ. Mužský pohled na svět a jeho barevnost zastupuje v TROJICI malíř Milan Kaplan, který se prezentuje roztíraným pastelem a akrylovými malbami s velkou a příjemnou barevnou kompozicí.

Výstava Na začátku roku potrvá do 7. března 2019.

Mimo dobu vernisáže je Vratimovská galerie otevřena vždy ve středy a čtvrtky od 16 do 19 hodin a během pořadů. Lze ji navštívit rovněž po dohodě na tel. č. 595 700 751.

« zpět do rubriky