Poklady z těšínské truhly nabídnou trhy, koncerty i dílny pro děti

Úterý, 19. 9. 2017, 18:35 -

Až do neděle se milovníci tradic, lidového umění, společných setkání mají na co těšit. Akce s názvem Poklady z těšínské truhly opět nabízí bohatý program a samotná dobová truhla se symbolicky otevře v pátek v 19 hodin v KaSS Střelnice. 

Sedmnáctý ročník polsko-českého projektu nabízí řadu zajímavých akcí, od workshopů, výstav, soutěží a aktivit pro děti, až po koncerty lidových kapel a folklórních souborů, nevyjímaje ukázek tradičního řemesla a kulinářského umění. Velmi oblíbené jsou rukodělné dílny pro děti i dospělé, které se budou v letošním roce konat převážně v polském Těšíně.

Nebude chybět sobotní zájezd za krásami Beskyd, tentokráte do Brenné.

Tradiční nedělní Těšínský jarmark jako každý rok nabídce výrobky starých řemesel i užitého umění, okořeněné regionálními pokrmy. Setkání lidových tvůrců proběhne na zámku v Cieszynie a bude obohaceno vystoupením souborů a kapel z Jablunkovska a Těšínska.

Hlavní program nedělního jarmarku bude doplněn zábavnými aktivitami a rukodělnými workshopy. Pro kulinářské nadšence a cukráře je připravena Soutěž o těšínský jablečný štrúdl, která má za dobu svého trvání své příznivce a všichni zájemci jsou zváni k prezentaci svého výrobku, který na závěr soutěže mohou všichni návštěvníci společně ochutnat. Účastníci budou oceněni pěknými upomínkovými předměty, vítěz obdrží malovanou truhlu.

Dorota Havlíková

 

« zpět do rubriky