Piráti z Bílovce se vydali na plavbu Karibikem

Piráti z Bílovce
Piráti z Bílovce
Neděle, 3. 3. 2019, 8:45 -

Pod pirátskou vlajkou se vzhůru za tajemným dobrodružstvím vydalo v pondělí 25. února do vod třpytivého Karibiku třiadvacet dětí z Bílovce, které si tak fantasticky užily své jarní prázdniny. Plavba po Karibiku byla totiž hlavním tématem již tradičního příměstského tábora Domu dětí a mládeže (DDM) v Bílovci. Dnes malí piráti domlouvají zpět k břehům domova a čeká je karibská party…

„Jeden příměstský tábor pořádáme vždy o jarní prázdninách, několik dalších pak o letních. Letos poprvé měli rodiče díky dotaci MAS z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR jarní tábor o 300 korun levnější, stejně jako rodiče dětí na loňských letních příměstských táborech. Dotace ve výši zhruba 800 tisíc korun nám totiž umožnila nejen snížit ceny příměstských táborů po dobu tří let, ale mohli jsme nakoupit i nejrůznější sportovní pomůcky, party stany, bazény, přenosné nerezové várnice na pití, mikroskopy, kostru člověka nebo dataprojektor. Díky tomu mají děti mnohem bohatější a kvalitnější program na těchto táborech a samozřejmě i na ostatních akcích a v kroužcích našeho střediska,“ vysvětluje jeho ředitelka Tamara Knoppová a dodává, že dotaci bude dům dětí a mládeže čerpat až do jara 2021.

Bílovečtí piráti rozdělení do dvou skupin – Černá perla a Černí plameňáci – měli celý týden od 8 do 16 hodin doslova nabitý aktivitami. A samozřejmě si jako užili i vodních radovánek! Jak jinak?!  Ve čtvrtek se nalodili na velký koráb, kterým odpluli na ostrov Olešná Aquapark. Po celý týden si navíc postupně vyráběli masky na závěrečnou karibskou party.

Masky však děti využijí i na velkém maškarním plese, který Dům dětí a mládeže v Bílovci pořádá už zítra, v sobotu 2. března od 14 hodin, v bíloveckém kulturním domě. Děti zahalené do masek čekají soutěže, kreativní dílničky, malování na obličej, ale i bohatý karnevalový program se Zdeňkem a Týnou a také v podobě vystoupení dětí z tanečních kroužků DDM a mateřských škol. Všechny děti mají vstup zdarma, rodiče zaplatí za vstupenku 50 korun.   

„Náš dům dětí a mládeže má pod sebou neuvěřitelných 621 dětí, kteří se sdružují v 62 kroužcích! To považuji s ohledem na velikost našeho města za fantastické,“ dodává starostka města Bílovce Renata Mikolašová. „Navíc se vedení DDM v Bílovci daří díky dotacím zvelebovat nejen zázemí a zahradu, ale i zpestřovat dětem jednotlivé aktivity. Bílovec není velké město, ale je moc fajn, že jednotlivé organizace se dokážou při pořádání různých akcí zapojit jako jeden tým.“

Piráti z Bílovce
Piráti z Bílovce
 

« zpět do rubriky