Ostrava zažije jeden ze tří velkých návratových koncertů Anny K.

Středa, 6. 12. 2017, 8:07 - Sál industriálního Gongu v Dolních Vítkovicích, výborný zvuk, speciální scéna a ty největší hity nebo písničky z nového alba Světlo. Tak bude vypadat jeden ze tří velkých koncertů, kterými se Anna K. po nemoci vrátí zpátky na pódia. S velkou šestičlennou kapelou za zády zahraje 7. dubna v Ostravě. Vstupenky jsou v předprodejní síti TicketLIVE.

Anna K. si už koncept výpravných koncertů se speciální scénou vyzkoušela na letošním vyprodaném turné po divadlech. Posun do větších sálů přinese divákům ještě jiný zážitek, které umocní prostředí všech tří výjimečných koncertních sálů, které jsou proslulé mimo jiné i vynikajícím zvukem,“ říká Ladislav Vajdička z managementu BrainZone.

Zpěvačka podle svých slov chystá dvouhodinové vystoupení. „Bude to oslava mého návratu poté, co jsem svedla druhý boj s vážnou nemocí, a zároveň poděkování mým milovaným fanouškům, kteří mě celou dobu podporovali,“ říká Anna K. „Žádný sebelítostivý patos však nečekejte, budeme se radovat, tančit, zpívat a pokud přeci jenom ukápne slza, bude to rozhodně slza štěstí,“ dodává zpěvačka, které aktuálně  v rádiích rotuje singl Až mě zachráníš.

Trojice koncertů Moje světlo (kromě Ostravy zpěvačka zavítá ještě do Prahy a Brna) podpoří letošní album Anny K. Světlo, které vznikalo v osvědčeném tandemu s jejím životním partnerem a producentem Tomášem Varteckým. Jednou skladbou přispělo legendární duo Zdeněk Svěrák – Jaroslav Uhlíř a na několika aranžích se podílel i Jan P. Muchow, který stál za přelomovou nahrávkou Anny K. Nebe.

Jedenáct skladeb, které díky velkému stylovému rozptylu oscilují mezi písničkářstvím, elektronikou, rockem i šansonem, zdobí i několik hostů. Kromě Jaroslava Uhlíře na piano je to i zpěvák Robert Kodym v duetu Milá nebo členové britské kapely Reef.

Finální mix a supervizi měli na starosti britští producenti Steve Lyon (The Cure, Paul McCartney, Depeche Mode…) a Jay Reynolds (The Strypes, Ella Eyre, McFly…).

Za grafickým designem CD Světlo, které díky fosforeskující barvě ve tmě svítí, stojí hudebník a výtvarník Daniel Kurz. Z jeho grafických návrhů vychází i design koncertní scény.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky