Nadcházející víkend v Čeladné bude patřit kultuře

Kapela Zrní
Kapela Zrní
Úterý, 26. 7. 2016, 12:48 -

ČELADNÁ - Druhý ročník festivalu Ladná Čeladná startuje již v pátek 29. července. Brány areálu se otevírají ve 13 hodin a návštěvníci se mohou těšit na dvoudenní přehlídku kapel a divadelních souborů. Chybět ovšem nebudou ani animované projekce pro děti, čtení pohádek, tvůrčí dílny a další aktivity, které zabaví jak děti, tak jejich rodiče. Příznivci fotbalu pak jistě ocení přátelské utkání místního týmu posíleného třeba o Marka Jankulovského, Václava Svěrkoše a další fotbalisty z regionu, kteří změří své síly s týmem Real Top Praha, v němž se pro změnu představí známé osobnosti. 

Festival Ladná Čeladná pořádá obec Čeladná ve spolupráci s dramaturgickým týmem Colours of Ostrava, což je znát na výběru kapel. „Snažíme se uvádět kvalitní interprety, které ovšem denně neslýcháme v mainstreamových rádiích. Jedním z hlavních cílů festivalu je přinášet návštěvníkům novou a neoposlouchanou hudbu napříč různými žánry. Máme za to, že v objevování nového tkví kouzlo a Ladná Čeladná je zde od toho,“ říká dramaturg Ladné Čeladné Jiří Moravčík.

Na letošním ročníku vystupují hned čtyři kapely, které uvedl i festival Colours of Ostrava – britští CC Smugglers a dále domácí kapely Lake Malawi, Circus Problem a Noisy Pots. „Pro ty, kteří na Colours nebyli, nebo koncert těchto kapel s ohledem na nabitý program Colours nestihli, je Ladná Čeladná dobrou příležitostí vidět je naživo. A ti, kteří koncerty na Colours viděli, mají jedinečnou možnost užít si jejich vystoupení v malebném prostředí Čeladné. Obzvlášť doporučuji CC Smugglers, kteří si pro fanoušky vždy chystají energickou show, v níž nechybí prvky folku, swingu, jazzu či blues,“ doplnil Jiří Moravčík. Návštěvníci se dále mohou těšit na kapelu Zrní, Čankišou, Lake Malawi, Báru Hrzánovou s kapelou Condurango a další. 

Dětská scéna nabídne divadlo, film i tvůrčí dílny

Festival pamatuje i na nejmenší diváky, pro které jsou připraveny animované filmové projekce, divadelní představení, čtení pohádek v rámci projektu Celé Česko čte dětem v podání hudebníků a divadelníků a tvůrčí dílny. V klidové zóně si pak děti mohou odpočinout a rodiče zde rovněž naleznou přebalovací stan či kojící koutek.

Podívaná pro fotbalové příznivce

Kromě kulturního programu se návštěvníci mohou těšit i na sportovní podívanou. Na fotbalovém hřišti v sousedství festivalového areálu bude v sobotu od 15 hodin probíhat utkání mezi domácím týmem SK Beskyd Čeladná a hvězdným týmem Real Top Praha. Domácí tým posílí Marek Jankulovski, Václav Svěrkoš, Martin Lukeš či René Bolf, za Real Top Praha pak nastoupí například herec Ladislav Hampl, sportovní komentátor Jaromír Bosák či moderátor Petr Vojnar. Po utkání bude dennímu stacionáři Linie radosti z Frýdku-Místku předán šek na 50 tisíc korun, vstupné na zápas je dobrovolné.

Vstupenky na festival

Dvoudenní vstupné v předprodeji stojí 200 Kč, jednodenní 150 Kč. Na místě lze dvoudenní vstupenku koupit za 250 Kč, jednodenní za 170 Kč. Pro děti do 15 let platí jednotné vstupné 100 Kč, děti do 140 cm mohou na festival zdarma. Vstupenky lze zakoupit v Knihovně a informačním centru Čeladná a dále v informačních centrech ve Frýdku-Místku, Frýdlantu n. Ostravicí, Frenštátu p. Radhoštěm a v prodejně Oriental v Ostravě.

redakce Ostrava Online



« zpět do rubriky