Letní kino se vrací do Mariánských Hor

letni-kino
letni-kino
Pondělí, 18. 6. 2018, 8:06 -

OSTRRAVA - V areálu nově vybudovaného dopravního hřiště při Základní škole Gen. Janka v Mariánských Horách, jehož součástí je i letní kino, se v pátek 15. června uskutečnilo první promítaní.

„Jako úvodní film série pátečních letních projekcí jsme promítali českou komedii s názvem Špunti na vodě s Hynkem Čermákem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. Tento rodinný film jsme vybrali proto, aby se přišli podívat dospělí i děti zároveň. Komedie s vodáckou tematikou navíc podtrhne přicházející start letních dnů,“ říká starostka Liana Janáčková (NEZÁVISLÍ).

Každý následující pátek bude promítání pokračovat. Filmy přitom vyberou sami potenciální diváci. „Oslovili jsme veřejnost, aby si lidé předem zvolili, jaké filmy chtějí vidět. První hlasování na profilu Mariánských Hor a Hulvák na facebooku se již uskutečnilo a ze tří filmů získala nejvíce hlasů komedie Všechno nebo nic. Na tu se proto návštěvníci našeho letního kina budou moci přijít podívat už v pátek 22. června,“ uvádí 1. místostarosta obvodu Patrik Hujdus (NEZÁVISLÍ).

Začátek prvního promítání byl v 21.15 hodin, aby byl film dobře viditelný. Projekce na konci léta ale budou zahajovat dříve. „Jakmile nám to umožní světelné podmínky a západ slunce, začátky představení upravíme na dřívější hodinu. Časy promítání budeme vždy zveřejňovat s týdenním předstihem,“ uzavírá starostka Janáčková.

Redakce Ostrava Online

 



« zpět do rubriky