Letní festival v Akordu bude převážně o pohádkách a komorních koncertech

Čtvrtek, 30. 6. 2016, 8:50 -

Také letos je připraven Letní festival kultury, složený převážně z pohádek pro děti a pohodových koncertů v zahradě ostravského Domu kultury Akord a který tak jistě zaujme celou rodinu.

Oficiálně Letní festival začal už 23. 6., kdy v rámci akce „112 v akci“ bezpečnostní složky předvedly ukázky toho, s čím se denně potýkají. Hašení hořícího vozu, ukázky první pomoci, zajištění nebezpečného pachatele a jiné. Celodenní program byl završen koncerty písničkáře Adama Bartoše a mladé pop-rockové kapely Easy Steps.

Avšak bohatý letní program vás teprve čeká.

Různorodé akce jsou zaměřeny jak na děti, tak dospělé, aby zpříjemnily letní prázdninové měsíce.  Ten pravý odpočinek po parném letni dni najdete každou středu a čtvrtek v zahradě Akordu a na všechny akce bude vstup zdarma.

Prázdninové středy budou patřit dětem, kdy je zabaví pohádky (hrané i loutkové) a dětská představení jako třeba vystoupení kouzelníka Faustina nebo Hudební Tramtárie Zdeňka Kačora.

Příznivci hudby si mohou vybrat z pestré nabídky pravidelných čtvrtečních koncertů. V Akordu se představí písničkáři (Miki Kalus, Anna Lukášová, Roman Vičík z Nylon Jail) i celé kapely (Ajdontker), z nichž některé přehrají svůj set speciálně akusticky (Bad Joker´s Cream, Downbellow).

Z větších akcí pak v rámci Letního festivalu proběhne kulturní zakončení prázdnin na závěr celodenní akce Akord plný her 27. 8. a v září se s Letním festivalem rozloučíme Vinobraním 17. 9. I na těchto větších akcích bude veřejnost čekat zábavný kulturní program (pro děti i pro dospělé).

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky