Kapela Alkehol vystoupí v rámci svého turné ve frýdecko – místeckém klubu Stoun

Pondělí, 15. 2. 2016, 9:11 -

Skupina Alkehol zavítá do hudebního klubu Stoun po více jak deseti letech. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo skupinu po tak dlouhé době dostat do klubu“ komentuje celou událost šéf a dramaturg Stounu Kamil Rudolf a dodává: „v rámci svého velkého jarního Non Stop Tour vystoupí Alkehol v klubu v pátek 19. února. Věříme, že tuto velkou událost si nenechá ujít žádný fanoušek pořádného rockového big beatu!“

Alkehol je česká rocková hudební skupina. Vznikla v roce 1991, kdy se Ota Hereš a Petr Buneš, tehdy kytaristé thrashmetalové skupiny Kryptor, rozhodli složit ne-trashmetalové písně s hospodskými texty. Ústředím místem, kde svou tvorbu konzultovali, byla pražská restaurace „Na Slamníku“. Demo pojmenované „Hospodo, nalejvej“ dokončené 25. ledna 1992 již pod názvem Alkehol obsahovalo 12 skladeb a bylo nabídnuto nahrávací firmě Monitor, která nabídku přijala. První album skupiny Alkehol bylo nahráno v dubnu 1992 v nahrávacím studiu a ke dvanácti skladbám uvedeným již na demu přibyly další tři písně. Kromě dvou hudebníků Alkeholu se na nahrávání podílel Filip Robovski a Lou Fanánek Hagen. Album s názvem „Alkehol“ vyšlo 8. června 1992.

Po úspěchu alba Alkehol se dalšími členy skupiny stali Martin Melmus (dříve Törr) a Tonda Rauer. Od té doby se sestava nikdy nezměnila. První koncert odehrál Alkehol v Duchcově (30. října 1992), kde vystoupil jako předkapela skupiny Kabát. Úspěch skupiny pokračoval  vydáním desky S úsměvem se pije líp v roce 1993, která vyhrála televizní hitparádu a po které skupina vystoupila ve vyprodaném sále Lucerna v Praze.

Od té doby odehrála skupina Alkehol stovky koncertů, několik turné, zúčastnila se řady festivalů a vydala níže uvedené desky. V roce 2002 změnil Alkehol vydavatelství a přešel k Sokol's Power Voice Music, kde jako první vyšla deska Planeta vopic.

V roce 2008 nazpívala kapela hymnu hokejového týmu HC Kometa Brno.

V roli předkapely se představí skvělá trash-punková kapela z Pardubic Promile.

Vstupenky na koncert v ceně 190 korun jsou k dostání v předprodeji v Beskydském informačním centru na Zámeckém náměstí ve Frýdku a na Náměstí Svobody v Místku. Dále se vstupenky prodávají v klubar Pavlač a ve Stounu ve dnech, které jsou uvedeny v programu a to vždy od 18 hodin. Online předprodej na eventim.cz.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky