Jarní Mineralogické setkání na VŠB

Zdroj fotografie ostrava.cz
Zdroj fotografie ostrava.cz
Čtvrtek, 5. 4. 2018, 11:00 -

Na sobotu 7. dubna 2018 připravuje Hornicko-geologická fakulta VŠB–TUO tradiční jarní Mineralogické setkání. Na prodejní výstavě minerálů, fosilií a výrobků z přírodnin, které se bude znovu konat v aule školy v Ostravě-Porubě, se mohou setkat všichni, kteří obdivují neživou přírodu.

Návštěvníci si opět budou moci prohlédnout nebo zakoupit nádherné a zajímavé minerály či zkameněliny z lokalit celého světa, odbornou literaturu nebo řadu dalších předmětů, které se váží ke geologii a hornictví. „Nebudou chybět ani autorské šperky a dekorační předměty,“ zve na setkání Ing. Martina Polášková, organizátorka akce. S nabídkou vystavovaných exponátů, které představí více než stovka vystavovatelů, budou určitě všichni příchozí spokojeni, tak jako tomu bylo na podzimním setkání, který navštívilo přes 1 500 účastníků.

Součástí Mineralogického setkání bude letos navíc i bližší představení pořádající Hornicko-geologické fakulty. Na doprovodném programu “Geolog v akci“ se mohou příchozí třeba podívat, jak a čím se vrtá do hornin, jak se brousí a leští kameny, či si jen tak pohrát s maximineralogickým pexesem,“ doplňuje Martina Polášková.

Mimořádně v sobotu, v době konání Mineralogického setkání, budou v budově Geologického pavilonu zdarma otevřeny geologické sbírky školy. Před pavilonem je možno si také prohlédnout Geopark, kde jsou k vidění typické horniny regionu dovezené z blízkých lomů.

« zpět do rubriky