Jaké únikové hry najdete v Ostravě?

Únikové hry v Ostravě
Únikové hry v Ostravě
Pátek, 23. 2. 2018, 12:44 -

Dnes existuje mnoho forem zábavy, jednou z nejoblíbenějších v dnešní době je úniková hra. Je oblíbená zejména proto, že se dá vykonávat takřka za každého počasí a že si ji můžete zahrát takřka v každém městě (neustále přibývají a najdete je jak v těch velkých městech, tak se začínají dostávat i do těch menších městeček). Málokdo by čekal, že se ty nejlepší nachází v Ostravě a nikoliv v Praze!

Pokud jste se s únikovými hrami ještě nesetkali, jedná se o skvělou formu zábavy, která je určena pro rodiny nebo pro partu dobrých přátel. Taky jsou únikové hry skvělé pro teambuilding. Jsou většinou pro dva až šest či osm hráčů (vždy záleží na dané únikové hře) a hráči při hře zapojí své logické myšlení.

Jste totiž uzavřeni do místnosti, z níž se musíte dostat ven. Jenže to není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Utíkání oken nebo vyrážení dveří není samozřejmě povoleno – ven se musíte dostat jenom díky svému logickému myšlení. Je třeba najít záludné hlavolamy, rébusy a hádanky, díky jejichž rozluštění získáte klíč na svobodu. V Ostravě se o únikové hry stará The Chamber a můžete si vyzkoušt konkrétně tři únikové hry.

1) Tajemná pracovna

První únikovou hrou je Tajemná pracovna. Jedná se o únikovou hru pro začátečníky, je nejjednodušší z této trojice a milují ji hlavně nadšenci do detektivek. Hra je známá svými tajemstvími – na první pohled vám nic nebude dávat smysl, poté se však s prostředím seznámíte a snad během šedesáti minut uniknete.

2) Hackerovo doupě

Pokud jste milovníci sci-fi filmů a pokud milujete počítače a celkově technologii, zamilujete si i Hackerovo doupě. Jedná se o únikovou hru plnou vzrušení. Zde musíte překonávat nástrahy a během šedesáti minut musíte zneškodnit bombu.

3) Útěk ze žaláře

Tou třetí a zároveň i nejoblíbenější hrou je Útěk ze středověkého žaláře. Jedná se o nejtěžší hru z vyjmenované trojice, je plná překvapení, nástrah, nečekaných hádanek i velice neotřelých řešení. Dostanete se do prostředí autentického žaláře, které je staré stovky let.



« zpět do rubriky