Fragile v Akordu předvedou svou vokální show

Středa, 10. 2. 2016, 13:21 -

Koncert slovenské vokální kapely Fragile je nejenom hudebním setkáním, ale je to nezapomenutelný zážitek plný dojmů, které jsou umocněné vznešenou atmosférou čistých hlasů jako z prostředí chrámových koncertů. A přitom si užijete současnou populární muziku. Fragile se totiž věnují interpretaci známých světových rockových a popových hitů v působivých a velmi zajímavých originálních a cappella aranžmá – bez hudebních nástrojů.

Všechno co uslyšíte je opravdu tvořeno jen hlasy a ústy interpretů v komorním provedení. Čistě vokální, jisté instrumentální prvky se v jejich hlasech uplatňují jako rytmická opora.

Repertoár skupiny Fragile tvoří písně světových i domácích interpretů jako: Queen, Sting, John Lennon, Richard Müller, Karel Gott, Pharell Williams, Leonard Cohen, The Real Group a dalších. Proto zasáhnou široké divácké publikum a na své si přijdou všichni milovníci kvalitní muziky.

Fragile patří nejen ke slovenské, ale bez nadsázky i k evropské špičce. I proto reprezentovali Slovenskou republiku na výstavě Expo 2008 v Zaragoze a mimo jiné účinkovali jako předkapela Suzanne Vega. V roce 2013 se Fragile spojilo se zlatým slavíkem Richardem Millerem a zcela vyprodali tři měsíční velice úspěšné turné po celé ČR s SR pod názvem „Hlasy“. Za svou práci byli rovněž v roce 2014 oceněni slovenskou cenou v anketě OTO.

Vydali celkem 8 alb.

Skupina Fragile je složená z populárních osobností, známých z různých televizních seriálů, divadelních, muzikálových produkcí či TV show. Kočíruje ji kapelník Braňo Kostka a dále v ní v alternacích zpívají Helena Krajčiová, Jana Golisová, Kamil Mikulčík, Slavo Košecký, Soňa Norisová, Svetlana Rymarenko a Vilo Csontos.

Tento jedinečný hudební zážitek vás čeká již 17. února v DK Akord v Ostravě.

„Po schodoch“ - http://www.youtube.com/watch?v=SzakvZrQ2Rc

„Over the Rainbow“ - https://www.youtube.com/watch?v=hkhMTtMhWSU

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky