Film OSTRAVAK OSTRAVSKi se představil médiím

Čtvrtek, 22. 9. 2016, 8:50 -

Herci a tvůrci nové české komedie OSTRAVAK OSTRAVSKi se v Praze sešli se zástupci médií, kde představili ochutnávku připravovaného filmu. Nechyběl hlavní hrdina Igor Chmela ani jeho kolegové Pavel Kikinčuk, Dušan Sitek, Jitka Ježková nebo Vladimír Polák. Co na sebe prozradili?

Jediný, kdo na press dayi filmu OSTRAVAK OSTRAVSKi chyběl, byl člověk, který je inspirací celého snímku, a to autor bloggerského i knižního bestselleru Denik Ostravaka. Ten se totiž již dlouhá léta udržuje v anonymitě. Právě vzniklý scénář autora Vladislava Kučíka byl inspirován tímto fenoménem.  Jak sám tajemný Ostravak prohlásil, nechá se překvapit a film uvidí poprvé až v kinech. Jak reagoval na první impuls pro natočení komedie? „Zdař buch, sem Ostravak Ostravski, ale to už asy všecy vitě. A čemu sem aji ve filmu? Přyšlo za mnu paru synku filmařu s napadem, že by o mě chtěli cosyk natočiť. Tuž že bych byl z teho dvarazy nadšeny, to zas ni, ale pry to budě enem taka lechka inspirace - jakesyk storki a dřysty, tuž čemu ni? Že pry budu herec. Tuž skusyme, co to zrobi…“

Na speciální tiskové konferenci se novináři dozvěděli o tom, jak vznikl samotný nápad film s touto tématikou natočit, jak se vybíral správný režisér, kterým je David Kočár, ale také například jak se hercům točilo v náročných podmínkách. Vyzkoušeli si například tvrdou práci v uhelných dolech, nechyběla návštěva slavného ostravského festivalu, ale také například natáčení v ostravském krematoriu. K tomu, aby bylo dosaženo maximální autentičnosti rázovitosti ostravského regionu, bylo vybráno mnoho osobností právě z ostravské scény. Nechyběla ani ochutnávka z chystaného dokumentu Film o filmu a mnoho dalších zajímavostí.

Tento unikátní laskavý snímek vstoupí do českých kin už 20. října a představí se v něm herci jako Igor Chmela, Jitka Smutná, Jan Vondráček, Pavel Kikinčuk, Jitka Ježková, Dušan Sitek, Vladimír Polák, Zuzana Kajnarová a mnoho dalších.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky