Festival nového cirkusu a pouličního divadla Cirkulum už klepe na dveře

Středa, 7. 6. 2017, 13:13 -

Již od tohoto pátku do neděle ožije Hlavní třída v Porubě mezinárodním festivalem nového cirkusu a pouličního divadla CIRKULUM. Letos se mohou malí i velcí návštěvníci těšit na velkolepou vzdušnou akrobatickou show, vrcholové akrobaty, bravurní žongléry, skvělé komedianty, mimy, klauny, ale i třeba malíře a básníky. Vedle domácích špiček v oboru nebudou chybět ani jedineční zahraniční umělci. Ti divákům předvedou představení světového formátu, která budou mít v Česku premiéru. U interiérových představení jsou pro rodiny s dětmi připraveny velké slevy na vstupném. Představení pod širým nebem včetně bohatého doprovodného programu budou stejně jako loni veřejnosti přístupné zcela zdarma.

A co by si tedy diváci rozhodně neměli nechat ujít? „Absolutní špičkou ve svém oboru, kterou nelze běžně v Česku vůbec zhlédnout, je německé uskupení Gogol & Mäx se svou show Humor in koncert. V ní divákům předvedou, co se stane, když se původně dva profesionální filharmonici rozhodnou propojit hudbu s akrobacií a humorem. Neméně zajímavým zážitkem bude také vystoupení finské dvojice Kate & Pasi, která předvádí neskutečnou párovou akrobacii, či bravurní žongléři, akrobati a hlavně komedianti Duo Comic Casa ze Švýcarska, kteří se svými čísly baví publikum celého světa již řadu let a potěší především rodiny s dětmi. Unikátní bude také představení YOUNAK neboli Cirkus Jánošík, které je originálním zpracováním klasického díla snoubícího nový cirkus, divadlo, folklor a vrcholovou akrobacii,“ láká umělecký ředitel festivalu Cirkulum Václav Pokorný s tím, že rozhodně budou stát za to i volně přístupná představení přímo pod širým nebem. Návštěvníci se mohou těšit například na velkolepou vzdušnou akrobatickou show DReam Show; show argentinského dua Cia Rampante; propojení vzdušné akrobacie na šálách, vzrušujícího tance v kruhu, silové akrobacie, žonglérské vystoupení či provazochodce tančícího na laně v podání uskupení Akrobatiko či show svérázného Ugo Sancheze jr. Paolo Locci předvede akrobatické prvky nejen na zemi, ale především na vysoké čínské tyči, Altrego světelnou show s živými neživými předměty a dvěma umělci, kteří rozhodně mají co ukázat a mnoho dalšího. Pro nejmenší návštěvníky bude připravena například originální dětská scéna ČEZ Family Park, kde se mohou děti i s dospělým doprovodem těšit na interaktivní školu nového cirkusu, relax zónu, výtvarné dílny a řadu zajímavých představení pro děti.

Stejně jako loni platí, že interiérová představení festivalu Cirkulum jsou přístupná pouze s platnou vstupenkou. Ty lze zakoupit výhradně na webových stránkách festivalu www.cirkulum.cz nebo v pokladně Informačního centra Poruba na Hlavní třídě. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny výrazné slevy na vstupném. Představení pod širým nebem jsou pro veřejnost, stejně jako loni, zdarma. Parkování je zajištěno hned vedle VŠB.

„Bohužel bude muset dojít i k nezbytné uzavírce Hlavní třídy v době konání festivalu. Ale věříme, že tuto nepříjemnost řidičům vykompenzuje super zábava a netradiční podívaná na festivalu,“ dodává na závěr Václav Pokorný.

Více informací k festivalu a připravenému programu naleznete na www.cirkulum.cz.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky