Divadlo loutek nelení ani v létě, opět totiž chystá prázdninový program

Divadlo loutek Ostrava
Divadlo loutek Ostrava
Čtvrtek, 7. 6. 2018, 8:08 -

Pimprléto, prázdninový program ostravského Divadla loutek, začíná 17. července a potrvá do 12. srpna. Nabídne nedělní pohádky, koncert pro děti i loutkové představení pro dospělé. Kromě programu pro veřejnost divadlo chystá také výtvarně-dramatické dílny pro příměstské tábory. Okolí divadla díky Pimprlétu nastálo obohatí interaktivní atrakce, například obří piškvorky.

Dříve Léto s pimprlaty, nyní jednoduše Pimprléto. Prázdninový program Divadla loutek Ostrava proběhne letos již popáté a to od 17. července do 12. srpna.  Změn dostál nejen jeho název, ale i obsah. Kromě tradičních nedělních pohádek v amfiteátru se děti mohou těšit na koncert kapely Pískomil se vrací a jejich rodiče zase na ostravskou premiéru nové inscenace pražského loutkářského souboru Buchty a loutky s názvem Vítězné svině. Loutková freska na motivy povídek Ladislava Klímy je určená dospělým divákům a letní program Divadla loutek v neděli 12. srpna zakončí. Další novinkou letošního ročníku bude obří tříkolka Divadla Kvelb, na kterou budou moct lidé narazit v ulicích Ostravy v neděli 22. července.

Pozvání na Pimprléto letos přijalo Těšínské divadlo s inscenací Obušku, z pytle ven! a Divadlo Víti Marčíka s představením Bajaja, dále pražský soubor Damúza s pohádkou Z tajného deníku Smolíčka Pé, také již zmíněné Buchty a loutky a ze Slovenska pak oblíbené Divadlo PIKI s představením Paskudárium. O koncert se postará dětská kapela Pískomil se vrací a o pozdvižení v ulicích Divadlo Kvelb.                       

Většina programu se odehraje v amfiteátru, pouze představení Vítězné svině se uskuteční na alternativní scéně. Organizátoři Pimprléta by rádi oživili okolí divadla i mimo nedělní program. Od 17. července proto zájemci najdou u Divadla loutek nové interaktivní atrakce a hry ze dřeva a kovu - například obří piškvorky. Další drobné hry si mohou vypůjčit v kavárně divadla. Autorem interaktivních objektů je výtvarník Tomáš Volkmer, který se svým rukopisem výrazně podepsal na podobě Divadla loutek již dříve, především díky výrazným sochám v průčelí budovy.

NEDĚLNÍ PROGRAM PIMPRLÉTO 2018

neděle 22. 7.

17.00 Obušku, z pytle ven! Těšínské divadlo, Scéna Bajka – POHÁDKA | vstupné 80 Kč

19. 00 Pískomil se vrací - KONCERT | vstupné 80 Kč

neděle 29. 7.

17.00 Bajaja, Divadlo Víti Marčíka - POHÁDKA | vstupné 80 Kč

neděle 5. 8.

17.00 Z tajného deníku Smolíčka Pé, Damúza - POHÁDKA | vstupné 80 Kč

neděle 12. 8.

17.00 Paskudárium, Divadlo PIKI – POHÁDKA | vstupné 80 Kč

19. 00 Vítězné svině, Buchty a loutky - PRO DOSPĚLÉ, OSTRAVSKÁ PREMIÉRA | vstupné 100 Kč

« zpět do rubriky