Česká a Polská kapela se raduje z dalšího postupu v soutěži Líheň 2018!

Pondělí, 19. 3. 2018, 18:55 -

Také v druhém kole soutěže amatérských hudebníků Líheň 2018 se o dvě postupová místa do semifinálových bojů podělili čeští a polští hudebníci. Jen si tentokrát prohodili kluby - Polsko slaví úspěch v Karviné, zatímco Česko v Havířově.

Ve čtvrtek 15.3. proběhla druhá kola v Jazz clubu v Havířově a také v karvinském Hard Café téměř ve stejný čas. V prostorách rockového klubu Hard Cafe Karviná čekaly fanoušky dvě české a jedna polská kapela. „Jako první vystoupila kapela Uchovejte v temnu, kapela z Černošic u Prahy a už u zvukové zkoušky bylo zřejmé, že nás čeká poměrně slušný nářez. Kapela působila sebevědomě a s každou další skladbou bylo zřejmé, že je baví navštěvovat různé hudební styly. Druhá kapela v pořadí, No Worries ze Zlína, nabídla spíše alternativní velmi barevný styl hudby," popsal jeden z porotců Rudolf Schweser s tím, že zvláštností vystoupení těchto kapel také bylo, že žádná nich neměla druhou kytaru a přestože hrály ve třech, hudba působila poměrně plně. Nejinak tomu bylo u třetí kapely - Hurrockaine z Polska. "Podle mého názoru je dobré, že polské kapely se Líhně zúčastňují, protože jejich úroveň zvedá i úroveň celé Líhně. Nebylo pro mne tudíž překvapením, že tato kapela byla nejlepší a vyhrála první místo a postup do dalšího kola," dodal porotce s tím, že už nástup kapely byl opravdu jako hurikán a z pódia šlo neuvěřitelné množství energie.

V havířovském Jazz clubu tentokrát vystoupily tři kapely tří poměrně různých stylů. Spíše bluesoví pardáli z kapely Vertigo BAF si skutečně přijeli zahrát - parádní muzika navodila atmosféru pohody a přesně to mají fanoušci Líhně v Jazzu rádi. Plným zvukem a bohatým obsazením je o chlup předčila parta Filip Zangi and Purpur, která nakonec v tomto kole také zvítězila. Porota to měla o to jednodušší, že třetí účinkující – brněnská parta Víčko - ještě trochu hledal svůj styl.

Už v čtvrtek 22. března soutěž stylově přitvrdí, když v Jazz clubu v Havířově přivítá tři zahraniční skupiny: IRONBOUND z Rybnika (PL), Line of Dead z Krakowa (PL) a The Gang z Bratislavy (SK). V Karviné si fanoušci užijí metalovou nálož v podání dvou slovenských soutěžících (Storyum z Bratislavy a HEAD2DOWN z Topoľčan) a jediného zástupce Česka v tomto kole – party Soul Keeper z Prahy. Vstup je tradičně zdarma a i fanoušci mohou přímo v klubu soutěžit o zajímavé ceny. 

« zpět do rubriky