Březnový program klubu Parník

Pátek, 23. 2. 2018, 13:07 -

V klubu Parník bude znít v březnu jazz, hudba z 80. let a dokonce i starší kousky. Nabídneme vám domácí i zahraniční kapely a interprety.

1. 3.
Special, začátek ve 20.00 hod, 170 Kč
Doprovodná skupina Věry Špinarové v letech 1982 - 1987. Petr Němec - zpěv, Dáša Glatzová - zpěv, a původní členové kapely Pavel Králíček - klávesy, Andonis Civopulos - kytary, Karel Koláska - baskytara, Jiří Bořuta - bicí.

5. 3.
Nina Van Horn & Blues Fest, začátek v 19.00 hod. 150 Kč
Francouzsko/americká zpěvačka,která získala v Německu a ve Francii za své album „Seven Deadly Sins" ocenění „ Nejlepší blues elektric CD" a v USA titul „Nejlepší ženský výkon“. Nenechte si ujít koncertní program, v němž zpívá mimo jiné písně slavné Niny Simone.

6. 3.
Postřehy odjinud očima televizního štábu aneb jak bylo v Sečuánu, začátek v 18.00 hod.Vstup volný.
Jak se žije v Sečuánu? Které dvě fráze se členové štábu naučili v čínštině? Jak si poradili s místními pálivými pokrmy? Víte, že jeli v pandím taxíku? Jste zvědaví, jaké suvenýry si přivezli domů? Vypravte se s moderátorem a zpravodajem Petrem Voldánem, dramaturgem Karlem Bělohlavým, kameramanem Krunoslavem Kikem Ketelešem a režisérem Jaroslavem Večeřou do zákulisí natáčení pořadu České televize Postřehy odjinud – tentokrát z exotické Číny.

9. 3.
Boris Band Combination, začátek ve 20.00 hod, 100 Kč
Večer plný skvělého jazzu s Borisem Urbánkem a jeho kapelou.
 
10. 3.
Glayzy, začátek v 19.00 hod, 130 Kč
Již více než 20 let na hudební scéně! Od dob svého založení do současnosti si kapela vytříbila svůj specifický hudební styl. Jak sami členové kapely o sobě říkají, nechtějí, aby je kdokoliv zaškatulkovával. Každý glayzovský kousek je totiž originál!

13. 3.
Ondřej Kabrna Trio, začátek ve 20.00 hod, 100 Kč
Přiváží hudbu svou, ale také starší českou (a nejen tu) v jejich aranžích. Pořádný swing či funk také nebude chybět, jakož i blues. Těší se na Vás od varhan Ondřej Kabrna, neuvěřitelný Kryštof Tomeček na kytaru a citlivý, jinak též metalový hráč na bicí Jakub Nývlt. Nesnaží se zařadit do nějakých škatulek, prostě hrají, co je baví a vzrušuje. A doufají, že to bude bavit i vás :-)). Prosím, uzavřený bar – bude přestávka pro občerstvení.

14. 3.
Fernando Saunders, začátek v 19.00 hod, 230 Kč
Americký baskytarista a zpěvák Fernando Saunders - dlouholetý baskytarista slavného LOU REEDA.

15. 3.
Kristina Barta Trio, začátek v 19.00 hod, 100 Kč
Kristina Barta je česká skladatelka a klavíristka. V roce 2017 získala cenu za nejlepší klavírní interpretaci vlastních skladeb v polské soutěži Powiew Mlodego Jazzu. V letech 2015 a 2016 získala cenu za nejlepší kompozici OSA, stala se finalistkou Euroradio Jazz Competition 2016 v Nizozemsku, finalistkou soutěže Pianista roku a získala 1. cenu v soutěži JazzPrix 2015. Kristina Barta - piano, Miroslav Hloucal - trumpet, Jan Fečo - bass, Marek Urbánek – drums. Prosím, uzavřený bar – bude přestávka pro občerstvení.

16. 3.
Energit, začátek v 19.00 hod, 200 Kč
U příležitosti vydání alba s názvem „ Time´s Arrow“ obnovují svou koncertní činnost a kapela vystoupí s původním i novým repertoárem, který zachycuje jak tvorbu ze sedmdesátých let, tak i několik novinek z autorské dílny Luboše Andršta. Luboš Andršt - kytara, Vladimír "Guma" Kulhánek - baskytary, Jan Holeček - zpěv, Hammond B3, Jiří "Zelí" Zelenka - bicí. Prosím, uzavřený bar – bude přestávka pro občerstvení.

17. 3.
NOVEMBER 2nd, začátek v 19.00 hod, 200 Kč
Rocková skupina s výjimečnými představiteli české kytarové scény a s výraznou zpěvačkou Sašou Langošovou. Na svém kontě mají několik ocenění: nominace na cenu APH Anděl v kategorii „Objev roku“, zvítězili v Anketě Žebřík časopisu Report za debut Midnight Desert. Druhé album Little Miss Behavin' & the Troublemakers si vysloužilo nominace ve výročních cenách televizní stanice Óčko v  kategoriích „Nejlepší domácí zpěvačka“ a „Nejlepší domácí pop“. Saša Langošová (vocal, guitar), Roman Helcl (guitar, vocal), Jakub Vejnar (bass), Petr Ptáček (drums), David Babka (pedal steel).

21. 3.
AG FLEK, začátek v 19.00 hod, 250 Kč
41 let na scéně !!!  Koncert legendární folkrockové skupiny spojený se křtem nové autorské desky s názvem „Podnohama zem“. Blanka Táborská - zpěv, Ivo Viktorin - zpěv, klávesy, kytara, Karel Markytán - zpěv, kytara, foukací harmonika, Josef Šobáň - zpěv, baskytara, Michael Vašíček - akustické a elektrické kytary, David Velčovský - bicí.

22. 3.
Longital, začátek v 19.00 hod, 170 Kč
Stálice slovenské hudební scény, která je zároveň zakladatelem prestižního slovenského labelu Slnko records. Aktuální a v pořadí dvanácté album Divoko (2016) bylo nominováno na cenu RadioHead Awards v kategorii Album roku. Česká kritika ho zařadila mezi nejzajímavější slovenská alba (Musicserver). Shina (vokál, bezpražcová basa), Daniel Salontay (kytara, smyčec) a Marián Slávka (bicí, klavír). Slovy hudebního novináře Jiřího Moravčíka: „Slovenské trio s jasným zábleskem geniality. Hudba, která do vás napumpuje pyrotechnickou energii a vzápětí hladivě uvede do stavu levitace….“

26. 3.
Jet Set Big Band, začátek v 19.00 hod, 200 Kč
Swingový večer protkaný slavnými melodiemi z repertoáru orchestru G. Millera, F. Sinatry, L. Armstronga a dalších. Zpívají: Daniela Kupčíková, Martin Frynta, Milan Michna, Zbyněk Terner.

30. 3.
Special Providence, začátek ve 20.00 hod, 200 Kč
Výbušná maďarská čtveřice fantastických instrumentalistů.  Adam Markó – drums, Márton Kertész – guitar, Zsolt Kaltenecker -keyboards, Attila Fehérvári - bass.

« zpět do rubriky