Medové dorty Marlenka: prosperující byznys od roku 2003

Medový dort
Medový dort
Úterý, 3. 4. 2018, 20:05 -

Kdo by nemiloval sladkosti! I když zubaři nejsou nadšení, když si sladké pochoutky dopřáváme, přesto je konzumujeme dokonce častěji, než je zdravé. Většinou si sladkou laskominu dopřejeme po obědě při kávě. K odpolednímu kafíčku se nejlépe hodí sladká Marlenka. A když už budete tento medovo-oříškový dortík jíst, vzpomeňte na jeho úplné začátky.

Historie dortů Marlenka je víc než zajímavá, skutečně stojí za pozastavení. Člověk by řekl, že tato receptura je známá po generace, ale není to tak dávno, co byla otevřená první výrobna dortů Marlenka.

Psal se rok 2003

Svou první výrobnu dortů Marlenka otevřel Armén Gevorg Avetisjan před patnácti lety, tedy v roce 2003. První výrobna byla založena ve Frýdku-Místku a stojí tam dodnes. Medové dorty se už od počátku začaly vyrábět podle staroarménské rodinné receptury a své jméno dostaly dorty na počest maminky a dcery majitele.

V roce 2003 se ještě netušilo, že z podniku o jednom zaměstnanci vyroste velký byznys, který bude tak úspěšný a prosperující.

Zajímavá fakta z historie tohoto podniku

Druhá výrobna se otevřela o dva roky později, kdy se počet zaměstnanců zvýšil na 85. Roční produkce činila 250 tisíc dortů, koncem roku 2008 bylo v provozu o sto zaměstnanců více a roční produkce stoupla na 1 250 000 kusů dortů. Právě v roce 2008 se dostala Marlenka na světový trh.

O rok později se otevřela nová výrobní hala, v níž se za jednu hodinu vyrobilo tisíc kusů dortů. Další výrobní hala se otevřela v roce 2014. V témže roce získala společnost certifikáty mezinárodních norem bezpečnosti potravin.

Současnost

V dnešní době je společnost Marlenka international, s. r. o. dynamicky se rozvíjející, moderní a mladou společností, která neustále rozšiřuje výrobní kapacitu i zaměstnanost. Až do nynějška se do společnosti investovalo více jak miliarda korun. Investice se však vyplatila, protože každým rokem roste produkce i samotné tržby podniku.

« zpět do rubriky